Christelijke Muziek en Concertagenda

Juweeltjes uit de christelijke muziekwereld!

Deze mogen toch niet vergeten worden?!

Van onze redacteur Redmar Smit

30-05-13

Dagelijks verschijnen er nieuwe christelijke albums op de markt. Er is zo veel dat sommige juweeltjes onbesproken blijven, vergeten worden of nooit ontdekt worden. Christelijke Concert Agenda ligt een paar albums uit die in Amerika goed zijn aangeslagen, waarvan er nummers in de hitlijsten stonden en waarvan we denken dat jullie die ook wel leuk vinden!

Welk album draait er binnenkort in jouw cd-speler? Laat het ons weten!

Jonathan Thulin – The White Room

De meeste zullen hem kennen van de band Press Play. Jonathan Thulin besloot om een eigen album te maken, ‘The White Room’. Dit album heeft een heel nieuw en eigentijdse verfrissende stijl binnen de christelijke popmuziek. Een schitterende mix tussen een episch en orkestraal geluid. Op het album verlenen onder andere Charmaine en Rachael Lampa hun vocale bijdrage. Er staan tien nieuwe nummers op ‘The White Room’. De teksten gaan over de strijd tussen goed en kwaad. De worstelingen in het leven van de mens. De worsteling tussen wie wij zijn en wie wij willen zijn. Pakkende thema’s die ook in het leven van een christen spelen. Een album dat boeit van begin tot eind!

Diverse artiesten - Music Inspired By The Story

Op dit project klinken de stemmen van een groot aantal bekende gospelartiesten. Alle achttien nummers zijn geschreven door Nichole Nordeman. Een album dat Gods verhaal vertelt over liefde en redding, van Genenis tot Openbaring. De cd start bij de schepping, een schitterend muzikaal nummer met een compleet orkest. Darlene Zschech en Michael W. Smith eindigen met de wederkomst in het laatst nummer. In elk ander nummer van de cd wordt een karakter van een belangrijk bijbels persoon beschreven. Personen als David, Maria Magdalena, Esther en Daniël. De songs zijn zo geschreven dat ze voor ons vandaag de dag nog steeds betekenis hebben en inspirerende of bemoedigende boodschap hebben. Daar komt bij dat de nummers muzikaal schitterend omlijst zijn. Music Inspired By The Story, een plaat die iedereen wat te zeggen heeft!

Meredith Andrews – Worth it all

Deze Amerikaanse zangeres past prima in het rijtje thuis van artiesten als Kari Jobe, Kim Walker en Gungor. Pure aanbidding in een fris en eigentijds jasje. Er staan elf nummers op de derde cd ‘Worth it all’ van Meredith Andrews. Op haar eerdere cd’s schreef de zangeres meer persoonlijke popnummers met diverse radiosingles als ‘You’re Not Alone’ en ‘Can Anybody Hear Me’. Andrews beschrijft nu haar derde cd als ‘vriendelijke kerkmuziek’. De liedjes zijn makkelijk mee te zingen. De plaat heeft een aantal rustige ballads zoals ‘All I Ask’ en ‘The Gospel Changes Everything’, maar ook een aantal –wat meer- catchy songs als ‘Open Up The Heavens’ en het bemoedigende nummer ‘Pieces’. Als je van aanbiddingsmuziek houdt, dan is dit de cd voor jou!

Colton Dixon – A Messenger

De Amerikaanse zanger Colton Dixon is nog maar 21 jaar, maar levert op deze jonge leeftijd een prachtig debuutalbum af. Hij was eerder lid van de christelijke rockband ‘Messenger’, maar verliet deze om een nieuwe avontuur te beginnen. Hij gaf zich op voor American Idol en bereikte de zevende plaats. Het was zijn verlangen om in de christelijke muziekwereld terecht te komen, om zo Gods liefde en Zijn evangelie aan de mensen te mogen vertellen door middel van muziek. En dat is gelukt! Zijn eerste cd ‘The Messenger’ bevat twaalf uitstekende, christelijke pop/rock songs. Zijn eerste single ‘You Are’ is een grote hit in de VS. Voor de liefhebbers van Jeremy Camp, Leeland en Brandon Heath is dit album een absolute aanrader!

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 30-05-13