Christelijke Muziek en Concertagenda

InSalvation nodigt uit tot aanbidding van God

Nieuw album voor Nederlandse aanbiddingsband

Van onze redacteur Redmar Smit

16-05-13

Mensen in de aanwezigheid van God brengen, dat is de missie van de Nederlandse worshipband InSalvation. Deze week verschijnt hun tweede cd ‘God is’.

De band was sinds vorig jaar juli druk bezig met de opnames van het album.

Single 'Firm Foundation'

De band vertelt op de website dat God het waard is om aanbeden te worden, en dat ze door middel van de cd een ieder daarvoor willen uitnodigen. “Het is ons verlangen dat jij door middel van het luisteren van onze muziek Gods karakter en identiteit beter mag leren kennen.” De eerste single ‘Firm Foundation’ kwam eerder deze maand uit. Bij dit nummer is ook een videoclip gemaakt. “Dit lied verwijst naar de basis die God vormt voor je leven. De identiteit van God maakt dat we Hem met iedereen gezamenlijk willen aanbidden”, aldus de band.

Internationale bijdrage

Op de cd ‘God is’ staat ook een bewerking van de hymn ‘A Mighty Fortress’. Niemand minder dan Paul Baloche verleent hierbij zijn muzikale bijdrage. De Amerikaanse aanbiddingsleider is onder andere bekend van de liederen ‘Open The Eyes Of My Heart’ en ‘Above All’. Vorig jaar deelde InSalvation samen met Paul Baloche het podium tijdens de pinksterconferentie Opwekking. Henk Pool produceerde het album. Hij werkte onder andere met Marco Borsato en Ralph van Manen. Matthijn Buwalda en Lee Ann Vermeulen schreven mee aan de nieuwe songs voor het album. In totaal staan er elf prachtige nummers op de plaat én op veler verzoek de video van de track ‘Lord we will go’.

Drukke zomer

Tijdens Opwekking dit jaar viert de band hun release feestje. Ze laten dan de nieuwe nummers horen aan het publiek. De zomer van InSalvation is sowieso al druk. De band treedt namelijk ook op tijdens NewWine in Biddinghuizen en in Augustus tijdens het gloednieuwe Flavor Festival, de opvolger van het Flevo Festival. Daarna trekt InSalvation Europa in voor een korte tour. Ze bezoeken dan onder andere Tsjechië en Hongarije.

Luister en kijk hieronder naar de single ‘Firm Foundation’.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 16-05-13 - Geplaatst: 16-05-13