Christelijke Muziek en Concertagenda

Rob Favier is nog zo groen als gras

Zesde album voor de bevlogen zanger

Van onze redacteur Redmar Smit

04-05-13

Rob Favier neemt binnen de christelijke muziek- en theaterwereld een eigen unieke plaats in. En ook dat is goed te horen op zijn zesde album 'Zo groen als gras', dat onlangs verscheen.

De zanger brengt het evangelie samen met het leven van alle dag.

Muziek met humor

Zijn nummers zijn eerlijk en bevatten de nodige dosis humor. Hij stelt zaken aan de kaak zoals het westerse materialisme, perfectionisme, wat mensen soms tot wanhoop drijft en de vraag wie in Gods ogen nu eigenlijk een held is. Hij schrijft de nummers vanuit de wetenschap dat we met lege handen bij God mogen komen en dat Hij ze zeker wil vullen.

Blijf in verwondering!

Rob Favier omschrijft zijn nieuwe cd als een zoektocht van een klein mens in deze enorme wereld. Een wereld met regen en wind, maar ook het genieten van de warmte van een stralende zon. Hij typeert zichzelf als zo'n mens. Maar iedereen is zo'n mens. Op zijn website schrijft Rob Favier: "Telkens ontdek ik weer dat Gods liefde al mijn verwachtingen overtreft. Ik hoop nooit het punt te bereiken waarop ik mij verbeeld dat ik het allemaal wel weet, want dat is het einde van de verwondering. Gelukkig voel ik mij wat dat betreft nog steeds een beginneling, oftewel: zo groen als gras."

IJzersterke teksten

Achttien muzikanten werkte mee aan het album. Er staat vijftien schitterende songs op. Goed voor bijna een uur luisterplezier.

Rob Favier is theoloog, entertainer, zanger en liedjesschrijver. Op zijn cd's hoor je pop, lekkere luisterliedjes, cabaret of iets wat daar tussenin zit. De teksten zijn altijd persoonlijk. Rob laat de luisteraars diep in zijn hart kijken. Warmte, humor en vooral kwetsbaarheid zijn de elementen die ervoor zorgen dat zijn muziek ijzersterk is.

Naast een zestal albums, heeft Rob ook drie boeken op zijn naam staan.

Rob Favier geeft op 15 juni een gratis presentatieconcert in Papendrecht. Kijk in onze concertagenda voor meer informatie.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 03-05-13 - Geplaatst: 03-05-13