Christelijke Muziek en Concertagenda

Irma Dee deelt ervaringen van haar levensexpeditie

Nieuwe EP voor de Edese zangeres

Van onze redacteur Redmar Smit

29-04-13

Irma Dee neemt ons mee op reis! Op haar nieuwste EP ‘Memories from an Expedition to the soul’ schrijft Irma over haar persoonlijke ervaringen van de afgelopen jaren. Hoogtepunten, maar zeker ook dieptepunten.

Irma Dee laat met deze EP een volwassen geluid horen, en bewijst dat ze de stijl gevonden heeft die bij haar past.

Nieuwe stijl

In 2008 bracht Irma Dee haar debuutalbum ‘Find Me’ uit. Daarna besloot ze een andere koers op te gaan. Het bleef lange tijd stil, omdat er tijd nodig was om te ontdekken welke stijl bij haar past. In 2010 bracht Irma haar single ‘Soul Survivor’ uit. In de daaropvolgende jaren bracht ze nog eens 3 singles uit. Deze singles, twee nieuwe nummers, unplugged versies en remixes staan op de EP. Irma Dee schreef mee aan alle songs op het album Ook was ze actief betrokken bij het hele proces. Denk aan de foto's en videoclips waarbij Irma ook altijd nauw betrokken is geweest bij de opzet en stijl daarvan.

Moeilijke expeditie

De nummers gaan over gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Op alle gebieden van het leven: relaties, verlies, vriendschappen, samenwerkingen, zelfbeeld en veel meer. Het meest aangrijpende is de moord op haar zwager Ebel. Hij werd vermoord tijdens een zendingsmissie in Kenia. Al deze ontwikkelingen veranderde de kijk op het leven van Irma. Hierdoor ontstonden er nieuwe songs die nu uitgebracht zijn. Irma schrijft op haar website. “Het was niet altijd makkelijk. Bij een expeditie is doorzettingsvermogen nodig. Maar het was het allemaal waard.”

Expeditie wordt vervolgd!

De titel van de EP klinkt haast als een afscheid, maar dat is het niet. Deze nummers horen bij een bepaalde periode uit haar leven, en staan daarom op deze EP. Ondertussen gaat het creatieve proces op volle toeren door. De expeditie wordt vervolgd.

Beluister de gehele EP op haar website.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 29-04-13 - Geplaatst: 29-04-13