Christelijke Muziek en Concertagenda

Een muzikale Koninginnedag

De leukste Oranjeconcerten van 2013

Van onze redacteur Redmar Smit

25-04-13

Koninginnedag 2013 is voorlopig de laatste. Overdag geniet jong en oud van leuke activiteiten. Voor hen die 's avonds nog eens extra willen genieten, licht Christelijke Concert Agenda een aantal mooie concerten uit.

Oranjeconcert van het Christelijke Hoogeveense man

Op 30 april is in Hoogeveen het traditionele Oranjeconcert van het Christelijke Hoogeveense Mannenkoor. Geniet tijdens deze avond van een aantal bekende geestelijke liederen, maar ook van hun eigen veelzijdige repertoire. Het koor 'St. Petersburg Concert Singers' verleent ook medewerking aan het concert. Hun repertoire bestaat uit meesterwerken van de Heilige Russische muziek en Europese en Russische klassieke werken uit verschillende periodes. Een verrassende, veelzijdige en muzikale avond. Kijk voor meer informatie in onze concertagenda.

Feestelijk concert Martin Zonnenberg

In de Julianakerk te Veenendaal klinken op 30 april de prachtige klanken van het orgel. De bekende organist Martin Zonnenberg speelt prachtige bekende vaderlandse liederen. Er is ruimte voor samenzang, dus zing uit volle borst mee! Meer informatie over het concert staat in onze concertagenda.

Traditioneel Koninginnedagconcert

In Ridderkerk opent de Ichthuskerk net als voorgaande jaren haar deuren. Het is dit jaar het jubileum van het traditionele koninginnedagconcert. Het concert wordt dit jaar voor de tiende keer gegeven. Organist Jan Peter Teeuw speelt op het Leeflangorgel werken van Meyerbeer, Boog, Händel, Elgar, Macchia, Streleszki, Hollins, Sanderman en eigen improvisaties. Kijk voor meer informatie in onze concertagenda.

Kroonconcert met Arjan Breukhoven

In Krimpen aan den IJssel klinkt op Koninginnedag een vrolijk geluid door de Sionskerk. Organist Arjan Breukhoven geeft samen met Elena Lelchuk (piano) en Vladimir Skliarenko (hobo) een prachtig concert met volop samenzang. Elena en Vladimir komen beide uit Rusland, en dat maakt dit concert toch erg bijzonder. Een internationale muzikale avond. Geniet ervan! Kijk voor meer informatie in onze concertagenda.

Oranjeconcert Woudenberg

Mannenkoor Cantare geeft in Woudenberg een schitterend Oranjeconcert onder leiding van Evert van Dijkhuizen. Het is een avond waar jong en oud uit volle borst kunnen meezingen met bekende liederen. De nummers worden bovendien schitterend omlijst. Robert Cekov speelt op de viool, Maaike Nugteren op haar dwarsfluit, Cor, Danik en Adriaan Ploeg op de piano, Marco den Toom speelt op het orgel en Bariton door Mijndert van Doezelaar. Kijk voor meer informatie in onze concertagenda.

Heeft u een ander mooie Oranjeconcert die nog niet in onze agenda staat, voeg deze dan toe!

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 25-04-13 - Geplaatst: 25-04-13