Christelijke Muziek en Concertagenda

Koningin van gospelmuziek doorbreekt de stilte

Nieuw album voor Amy Grant

Van onze redacteur Redmar Smit

16-04-13

Tien jaar lang kwam er geen nieuw album uit, maar op 14 mei is het zover! Amy Grant brengt haar nieuwe album 'How Mercy Looks From Here' uit.

De Amerikaanse zangeres Amy Grant doorbreekt de stilte met een album die ze opdraagt aan haar moeder die in 2011 overleed.

Gloednieuwe nummers

In 2003 bracht ze haar laatste album 'Simple Things' uit. In de tien jaar dat er geen nieuwe muziek kwam, tourde ze veel en was ze vaak te zien op televisie. Ze maakt haar comeback met een album dat gaat over de negatieve en positieve ervaringen van de afgelopen tien jaar. Elf gloednieuwe nummers. Op het album zingen een aantal vrienden mee van de zangeres. Ze zingt duetten met James Taylor, Carole King, Sheryl Crow, Eric Paslay, Will Hoge en Vince Gill.

Droomcarrière

Amy Grant is onbetwist de koningin van de gospelmuziek. Ze heeft door de jaren heen meer dan dertig miljoen albums verkocht, en voorlopig wil ze zeker nog niet stoppen. Ze heeft een carrière achter de rug waar menig artiest van droomt. Veel van haar albums bereikte de platina, dubbel platina of gouden status. Ze won 26 keer een Grammy- en/of Dove Award. Amy Grant stapte tijdelijk uit de gospelwereld en maakte een aantal seculiere albums waaronder ‘Heart in Motion’ en ‘House of Love’. In 2002 keerde ze terug naar de gospel, met een album vol Hymnes.

‘How Mercy Looks From Here’ ligt 14 mei in de winkels. Luister hieronder naar haar nieuwste single ‘Don’t Try So Hard'.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 16-04-13 - Geplaatst: 16-04-13