Christelijke Muziek en Concertagenda

Psalmen voor Nu laat psalmen weer bloeien

Een nieuw licht op de aloude psalmen

Van onze redacteur Redmar Smit

09-04-13

Psalmen voor Nu werkte het afgelopen jaar keihard aan hun nieuwste album 'Licht, kom tevoorschijn'. Nu is het tijd om deze op 27 april aan het publiek te te laten horen.

Psalmen voor Nu bewijst met hun negende cd dat de aloude psalmen niet ouderwets zijn.

Psalmen niet ouderwets

De band gelooft dat de psalmen die eeuwen terug gedicht zijn vandaag de dag nog van grote betekenis zijn voor ons. Met hun nieuwste album 'Licht, kom te voorschijn' bewijst de groep dat psalmen blijven bloeien, als luisterliederen én als samenzangliederen. Eeuwenoude poëzie die spreekt van hoop en licht dat tevoorschijn komt. Op de plaat staan onder andere de toegankelijke bewerkingen van psalm 65, 27 en 91. De psalmen worden steeds vaker gezongen in de kerken. Psalmen voor Nu laat zien dat ook 'vernieuwde' psalmen een verrijking voor de gemeentezang zijn.

Feestelijk concert

Op 27 april geeft de band een feestelijk concert. Samen met de zaal zingt ze de nieuwe psalmen. Een avond van uitbundig zingen, stil luisteren en geïnspireerd worden door de teksten die de eeuwen doorstaan hebben. De psalmen worden begeleid door Suzanne van der Velde & Sergej Visser en vele anderen. Alle gasten ontvangen een leuk presentje.

Meer informatie over dit concert staat in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 08-04-13 - Geplaatst: 08-04-13