Christelijke Muziek en Concertagenda

Op en top klassieke concerten in Het Concertgebouw

Fris, eigentijds en toch klassiek

Van onze redacteur Redmar Smit

08-04-13

Klassieke muziek is van alle tijden. In de loop der jaren kregen veel bekende muziekstukken een nieuw jasje, maar ze blijven niettemin een genot om naar te luisteren. Christelijke Concert Agenda licht een drietal concerten uit voor de liefhebbers van klassieke muziek.

Pure Bach op fagot, Marimba en Saxofoon

Bach op een fagot en op een saxofoon is nou niet bepaald een combinatie die je vaak tegenkomt. Per definitie moeten de stukken bewerkt worden. Na veel overleg en het creëren van goede ideeën, komt het uiteindelijk tot een goed resultaat. Saxofonist Ties Mellema en fagottist Bram van Sambeek werken al langere tijd samen en zoals ze het zelf zeggen, zitten ze vaak op één lijn en geven ze nooit 'zomaar' een concert. Mellema: "Zo is dit concert ook echt ons kindje geworden." Met slagwerken, gespeeld door Koen Plaetinck, hebben zij bovendien een meerstemmig instrument binnengesleept, zonder dat het associaties oproept met een piano. De drie spelen de stukken van Bach in verschillende bezettingen, maar ze zullen ook improviseren. Ook brengen ze nieuw werk in première, dat gebaseerd is op de muziek van Bach. Komt dat horen! Luister naar Pure Bach in een nieuw jasje!

Het Minetti Kwartet met Haydn en Beethoven

Het Oostenrijkse Minetti Kwartet is sinds de oprichting in 2003 bezig met een grote opmars. De reputatie van de groep kan niet meer stuk na het winnen van de 'International Joseph Haydn Competition' in Wenen. Het kwartet kreeg een aantal onderscheidingen. Op donderdag 18 en zaterdag 20 april komen ze weer naar Het Concertgebouw. Het Oostenrijkse Minetti Kwartet speelt die dagen bekende en minder bekende composities van Beethoven en Haydn. Het jonge kwartet wordt geroemd om zijn jeugdige en frisse interpretaties van klassieke en romantische strijkkwartetten. Kom en luister naar het Minetti Kwartet met Beethoven en Haydn en geniet!

Gratis lunchconcert

Iedere woensdagmiddag organiseert Het Concertgebouw ook een gratis Lunchconcert. De concerten variëren van openbare repetities door het Koninklijk Concertgebouworkest en concerten van conservatoriumensembles, tot kamermuziek door jong aanstormend talent. Voor iedereen is er wel iets dat het gehoor streelt. Geniet van oude muziek en het klassieke genre, maar wanneer de smaak uitgaat naar een hedendaags repertoire, dan zijn liefhebbers daarvan ook aan het goede adres. Het concertprogramma wordt steeds een week van te voren bekend gemaakt op de website.

Kijk voor meer mooie klassieke concerten op de website van Het Concertgebouw.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 08-04-13 - Geplaatst: 08-04-13