Christelijke Muziek en Concertagenda

Kees Kraayenoord en band stoppen

Zanger gaat zich meer richten op gemeente

Van onze redacteur Redmar Smit

16-03-13

Kees Kraayenoord stopt met zijn vaste band. De afgelopen tien jaar heeft hij velen tours mogen doen, een aantal albums uitgebracht. Kees Kraayenoord verandert zijn koers.

Vorig jaar vierde de populaire aanbiddingszanger dat zijn band tien jaar geleden begon op het Flevo Festival. “Het was de beste band die je je kunt voorstellen.”

Lokale kerk dienen

Via zijn website heeft Kees Kraayenoord bekend gemaakt dat hij na ruim tien jaar stopt met zijn vaste band. Hij schrijft over zijn besluit "Ik weet dat God mij niet alleen maar als rondreizende artiest wil. Hij roept me in de eerste plaats vooral om de lokale kerk te dienen.” Vorig jaar ontstond er vanuit een huisgroep een gemeente in de woonplaats van de Veenendaalse zanger. Samen met zijn vrouw Nicole zette hij zich in voor deze Mozaïek0318 gemeente. Kees: “Door de snelle groei, raakte ik verstrikt in de drukte en dat deed mij nadenken over wat ik doe, wat ik wil en wie ik ben. Mensen kennen me vooral als zanger en artiest. Ik heb gek genoeg geen muziek, maar theologie gestudeerd. Spreken en zingen gaan voor mij hand in hand. Maar altijd ben ik er van overtuigd geweest dat mijn eerste roeping vooral in de lokale gemeente ligt."

We blijven hem horen

Kees en zijn band waren een hechtte groep. Ze deelden lief en leed, hoogte- en dieptepunten. Er was een sterkte band. “We zochten samen naar wegen om vernieuwend te zijn en te blijven, zoals het herontdekken van de psalmen en gezangen. Samen in de band zitten was geweldig.”

Nu de vaste band stopt, betekent dat gelukkig niet dat we nooit meer wat van Kees Kraayenoord zullen horen. “Ik zal zeker niet stoppen met optreden en touren. Ook al veranderen er een aantal zaken in ons leven en brengen we nieuwe prioriteiten aan, ik vind het geweldig om te blijven reizen en op te treden als we daarvoor gevraagd worden”, laat Kees op zijn website weten.

De eerste tour die gepland staat is een tournee met Open Doors, een organisatie die voor vervolgde christenen opkomt. Onder het motto ‘LOUD!’ wil Kees en band samen met Open Doors hun stem laten horen voor christenen die niet vrij zijn hun geloof in Christus te belijden. Kaarten voor deze tour zijn te bestellen via de website van Open Doors

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in .

 Laatst gewijzigd: 16-03-13 - Geplaatst: 16-03-13