Christelijke Muziek en Concertagenda

Orgelconcert Minne Veldman Hasselt

Een avond vol muzikaliteit

12-03-13

De bekende organist Minne Veldman uit Urk geeft zaterdag 16 maart een orgelconcert in de Grote Stephanuskerk te Hasselt. Geniet van de frisse klanken van het vermaarde Rudolf Knol-orgel. Garantie voor een muzikale avond!

Het concert krijgt een extra dimensie doordat er een groot videoscherm wordt opgesteld. Zo kunnen ze de bezoekers met eigen ogen zien hoe Minne Veldman het Rudolf Knol-orgel uit 1806 bespeelt.

Petruskerk Leens (foto: Edwin Rittersma)

Veelzijdige muzikale stukken

Het concert start met de Fantasie over psalm 48 van Klaas Jan Mulder. Vervolgens een Triosonate van de Duitse grootmeester Johann Sebastian Bach en een Fuga van zijn leerling Johann Ludwig Krebs, die 300 jaar geleden werd geboren. Na de vrolijke Gigue van de Italiaan Bossi en Piet Zwarts “Heugelijke tijding” is er in de pauze gelegenheid om even de benen te strekken en onder het genot van een kopje koffie een kijkje te nemen bij de muziektafel van Minne Veldman, met onder meer zijn nieuwe cd en nieuwe orgelboeken. Na de pauze klinken een koraalvoorspel van Willem Mudde, de Trois Pièces van Gabriel Pierné (150 jaar geleden geboren), een Pastorale van de Engelsman Archer en Festmusikk van de hedendaagse Noorse componist Mons Leidvin Takle. Hij besluit zijn concert met een eigen koraalfinale. Het volledige programma staat op de website van de Minne Veldman.

De toegangsprijs bedraagt € 10,- per persoon. Wie jonger is dan 16 jaar mag gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie in onze concertagenda

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 12-03-13 - Geplaatst: 12-03-13