Christelijke Muziek en Concertagenda

Eerste Facebookconcert Jan Vayne en Martin Mans

Live-concert vanuit Breepleinkerk Rotterdam

Van onze redacteur Redmar Smit

28-02-13

Social Media is vandaag de dag erg belangrijk geworden en voor velen bijna onmisbaar. Zelfs in de muziekwereld maken musici daar handig gebruik van. Op vrijdag 8 maart geven Jan Vayne en Martin Mans een concert via Facebook.

Arjan van der Zouwen is de organisator van het concert. Volgens hem is het het eerste Facebookconcert dat in Nederland wordt gegeven.

Bron foto: www.martinmans.nl

Live uitgezonden

De klanken van het orgel klinken door de Breepleinkerk in Rotterdam. Het concert wordt live uitgezonden op de Facebook-pagina van beide muzikanten. Bezoekers van het virtuele concert kunnen zelf verzoeknummers aanvragen. Pianist Vayne en organist Mans hebben ongeveer 3000 en 5000 vrienden op Facebook.

Nieuw publiek

Jan Vayne is enthousiast over het concert: "Het is een heel andere manier van concerten organiseren. Nu bereiken wij meer mensen dan er ooit tijdens een concert in een kerk passen." De twee denken zelfs dat dit invloed gaat hebben op de bezoekersaantallen van andere concerten. Martin Mans: "Als je in een kerk zit kun je het gevoel van muziek beter overbrengen dan via een beeldscherm. Ik denk dat we nu ook publiek bereiken dat anders zelden of nooit een concert bezoekt."

Drie keer per jaar

Het concert begint om 20:00 en duurt ongeveer twintig minuten. Bekijk de optredens ik HD-kwaliteit op je mobiele telefoon, tablet, laptop of computer. Geen Facebook? Geen nood! Mensen zonder Facebook kunnen het concert via een andere website volgen. Mocht het Facebook concert een groot succes zijn, dan wil het duo voortaan drie keer per jaar een Facebook-concert organiseren.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 28-02-13 - Geplaatst: 28-02-13