Christelijke Muziek en Concertagenda

Domineesconcert Epe terug van weggeweest

Muzikale avond met vier predikanten

Van onze redacteur Redmar Smit

13-02-13

Vier predikanten en één orgel. Dat zijn de ingrediënten die nodig zijn voor een muzikale avond! Het jaarlijkse 'Domineesconcert' is terug. Op 23 februari staan de deuren van de Grote of Sint Maartenskerk in Epe wagenwijd open.

Daarmee wordt een jarenlange traditie in ere hersteld. Vorig jaar kon het concert niet doorgaan omdat er een restauratie aan de kerk bezig was.

Bron Foto: psalmenproject.nl

Oude glorie

Nu de kerk in volle glorie is gerestaureerd, start de orgelconcertserie weer. Het 'Domineesconcert' wordt verzorgd door de hervormde predikanten ds. H. Vreekamp (Epe), ds. T.E. van Spanje (Epe), ds. G. Herwig (Nunspeet) en ds. M.J. Schuurman (Oldebroek). Ze spelen op het Meere-orgel. De klanken van het orgel galmden voor het eerst in 1809 door de kerk. De Utrechtse orgelmaker Abraham Meere bouwde het orgel. In 1994 restaureerde de gebr. Reil uit Heerde het orgel, tevens vond er een reconstructie plaats.

Breed repertoire

Tijdens het concert komt er een breed repertoire aan bod. De vier dominees spelen werken van onder andere Ab Wagenaar, Margeet C, de Jong, Joseph Rheinberger en Bach. Voor orgelliefhebbers klinkt dit als muziek in de oren.

Het concert begint om 20:00. De toegang is gratis, maar er is een collecte voor het fonds Koororgel Grote Kerk Epe. Meer informatie staat in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 13-02-13 - Geplaatst: 13-02-13