Christelijke Muziek en Concertagenda

Mannenkoor 'Urker Zangers' viert feest

Twee concerten met speciale gasten

Van onze redacteur Redmar Smit

11-02-13

Het is feest voor het mannenkoor 'Urker Zangers'. Het koor bestond op 10 februari precies 45 jaar. Dit kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Het koor onder leiding van Jacob Schenk wil de 45e verjaardag vieren met een tweetal concerten, elk met een verschillend karakter en medewerkers.

Het eerste concert wordt 'thuis' op eigen Urker bodem gevierd. Het Urker mannenkoor 'Hallelujah' onder leiding van Bert Moll is de speciale gast tijdens het optreden. Sharon Kips verleent haar medewerking tijdens het concert in Dronten.

Concert op Urk

In oktober 2005 bestond het Urker mannenkoor 'Hallelujah' maar liefst 95 jaar en dat vierden ze samen met de 'Urker Zangers'. Een bijzonder moment want dit was de eerste keer dat twee Urker mannenkoren samen een concert verzorgden. Nu nodigt de 'Urker Zangers' het mannenkoor 'Hallelujah' uit op hun verjaardagsfeestje. Op Urker Biddag, 13 februari, treden ze samen op in de Urker Immanuëlkerk. Organist Rienk Bakker begeleidt de koren op het prachtige nieuwe orgel van deze kerk. Het concert wordt gezamenlijk geopend met het lied 'Van U wil ik zingen' en ook het laatste lied wordt door beide koren gezongen, het majestueuze 'The battle hymn of thé republic. Het publiek mag met volle het bekende refrein 'Glory, glory halleluja' meezingen. Natuurlijk brengen beide koren hun eigen repertoire ten gehore. De 'Urker Zangers' geeft wat extra aandacht aan hun onlangs verschenen Psalmen-cd. De toegang is vrij, maar er wordt een collecte gehouden. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Visser voor Vissers.

Concert in Dronten

De 'Urker Zangers' sloot de jaren 2011 en 2012 af met een bijzonder eindejaarsconcert. Beide concerten met Sharon Kips waren erg succesvol en de samenwerking was erg plezierig. Het mannnenkoor wil daarom graag hun jubileum vieren met Sharon Kips, en wel in de gemeente waar zij is opgegroeid en ooit het Flevolands Songfestival won: Dronten. Rienk Bakker begeleidt ook dit concert, maar ditmaal vanachter de vleugel. Het mannenkoor ziet er erg naar uit om op 23 februari samen met de hoogzwangere zangeres op te treden. Aan dit concert zijn wel entreekosten verbonden.

In onze concertagenda staat meer informatie over beide concerten.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Gaaikemadijk. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 07-02-13 - Geplaatst: 07-02-13