Christelijke Muziek en Concertagenda

Plumb wijzigt albumtitel na schietpartij

Zangeres richt zich op de hoop in God

Van onze redacteur Redmar Smit

29-12-12

Na een aantal keer de releasedata te veranderen, verandert de Amerikaanse artieste Plumb ook nog eens haar albumtitel. Op 26 februari komt haar nieuw cd ‘Need You now’ uit.

In eerste instantie had de plaat de titel ‘Faster than a bullet’. Het komt niet vaak voor dat een artiest zo kort voor de release de titel nog aanpast.

Schietpartij

De directe aanleiding voor deze verandering is de schietpartij op de basisschool in Connecticut (De VS). Uit respect voor de slachtoffers en hun families besloot de zangeres dat haar album niet langer zo heet. Tiffany Arbuckle Lee, de zangeres van Plumb, melde dat op haar Facebook. “Alle verwijzingen die er zijn naar mijn vorige albumtitel ‘Faster than a bullet’ moeten waar mogelijk verwijderd worden. Ik verontschuldig mij voor het ongemak dat ik veroorzaak, maar ik ben er van overtuigd dat iedereen begrijpt hoe belangrijk het is om zo veel mogelijk te wijzen naar de enige hoop die we moeten hebben in alle tijden. Dat wil ik ook met mijn nieuwe album uitdragen.

Lied van hoop

De eerste single van het album heet ‘Need You Now’ en gooit hoge ogen op de christelijke radiostations in Amerika. Het nummer bevat een persoonlijk element van het leven van de zangeres. De song gaat over angst en paniekaanvallen uit haar leven. “De aanvallen gingen steeds verder over in depressies. Ik riep zo vaak uit naar God of Hij mij wilde helpen. En ik vroeg mij af of Hij nooit moe werd van mijn roepen. Totdat ik erachter kwam dat mijn angst en paniek ontstond uit een gebrek aan geloof en echte afhankelijkheid van Hem. Maar ik ontdekte dat God daarin ook bij mij was. Hij is er altijd bij. Het maakt niet uit waar je doorheen gaat, God wordt nooit moe van ons roepen. Ik hoop dat dit lied hoop en rust geeft aan mensen die worstelen met angst en paniek of welke wond er ook genezen moet worden. God hoort en Hij geeft kracht.”

Luister op de homepagina naar de single met de bemoedigende en inspirerende woorden.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 28-12-12 - Geplaatst: 28-12-12