Christelijke Muziek en Concertagenda

BarlowGirl stopt definitief met zingen

Drie zussen zetten punt achter carrière

Van onze redacteur Redmar Smit

15-11-12

De zussen Alyssa, Lauren en Rebecca Barlow zetten definitief een punt achter de band BarlowGirl. Na tien jaar valt het doek. Ze gaan niet zonder afscheid te nemen van hun trouwe fans. Hun afscheid is in de vorm van een nieuwe en laatste single getiteld 'Hope will lead us on'.

Ook organiseert BarlowGirl nog een afscheidsbijeenkomst voor hun fans via Ustream. Tijdens deze chat-sessie laten ze nog eenmaal akoestische versies van een aantal nummers horen. Fans kunnen nog wat vragen stellen en tot slot eindigen ze met het zingen van hun laatste single 'Hope will lead us on'.

Nieuw seizoen

De meiden zijn klaar voor een nieuw seizoen in hun leven. "Alle veranderingen hebben hun eigen gemoedstoestand. We laten een deel van onszelf achter. We moeten sterven aan een leven, voordat we kunnen beginnen aan een andere. Dat doen we nu door het beëindigen van de band."

Hoogtepunten

In 2004 verscheen hun zelfgetitelde debuutalbum en sindsdien heeft de band meer dan een miljoen albums verkocht. Ze ontvingen veertien nominaties voor de Dove Awards en scoorden vier nummer 1 hits. De single 'I need to You love me' stond in 2005 dertien weken lang op de eerste plaats. Daarna bracht de band nog vier albums uit.

Ode aan de fans

BarlowGirl realiseert zich dat ze nooit zover waren gekomen zonder fans. De band voelt zich geroepen om de trouwe luisteraars te bedanken. "De afgelopen tien jaar is BarlowGirl één van de meest ongelofelijke avonturen geweest. Deze reis was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze fans die in rijen stonden te wachten om bij eens show aanwezig te kunnen zijn. Ze belden zelfs radiostations met de vraag om onze muziek te draaien en bekeken onze onzinnige podcast. Ze stuurden ons kilo’s chocolade en ze bemoedigden ons tijdens onze reis. We zijn vereerd dat wij onze droom met jou mochten delen. Bedankt dat je er deel van uitmaakte." (Bron Gospeltime.nl).

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 15-11-12 - Geplaatst: 15-11-12