Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuw album voor 'The Psalm Project'

Opnieuw eigentijdse versies van schitterende psalmen

Van onze redacteur Redmar Smit

03-11-12

Ik roep tot U! Dat is de titel van de nieuwe cd van 'The Psalm Project'. Een frisse eigentijdse plaat met elf arrangementen van bekende en minder bekende psalmen. Eind november ligt het album in de winkels.

Psalmen zijn van alle tijden en dat weet 'The Psalm Project' maar al te goed. Ze proberen de psalmen voor de toekomstige generatie levend te houden. Het zijn liederen met een boodschap, die je meenemen door diepe dalen van het leven, maar ook teksten die je laten jubelen van vreugde.

Nieuwe arrangementen

Op het album staan onder andere de nieuwe arrangementen van psalm 68 (loof God de Heer met diep ontzag), 75 (U alleen U loven wij) en 91 (Hij die op Gods bescherming wacht). Ook staan er nieuwe composities op zoals psalm 85. Dit lied is samen met studenten van het Calvin College geschreven tijdens de tour door Noord-Amerika.

Aan het album is ook een tour verbonden waarin zei hun nieuwe cd presenteren. Het is een feest van herkenning, zoals ze het zelf zeggen. Zing mee en luister naar de bekende teksten.

Andere werken

The Psalm Project bracht eerder al twee albums uit. In 2009 het album 'Psalmen 2e druk'. Daarna een volledig akoestische plaat 'Psalmen Unplugged'. Van de band is ondermeer ook bladmuziek te verkrijgen.

Een overzicht van de tourdata staat in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 03-11-12 - Geplaatst: 03-11-12