Christelijke Muziek en Concertagenda

Bachkoor Holland opent nieuw concertseizoen

Bachkoor Holland doorbreekt de stilte

Van onze redacteur Redmar Smit

20-10-12

Bachkoor Holland start het concertseizoen van 2012/2013. Dit doen ze op 27 oktober met een concert. Het beloofd een avond te worden waarin jong en oud zullen genieten.

Sinds 1983 klinkt met Kerst de Weihnachtsoratorium door de Pieterskerk in Leiden. Met Pasen is dit de Matthaus Passion. Toch lijkt het soms alsof andere werken van Bach uit het zicht zijn verdwenen. Voor het Bachkoor Holland een goed moment om de ‘kleintjes’ ten gehore te brengen.

Opening met uniek concert

De eerste uitvoering is aanstaande met een muziekwerk ‘Ein deutsches Requiem van J Brahms’. Dit unieke concert is in samenwerking met een aantal internationale muzikanten. Ben Martin Weijand en Mark van Platen bespelen de piano. Heleen Koele zingt de sopraan en Pieter Hendriks de bariton. Bachkoor Holland zelf staat onder leiding van Gijs Leenaars.

Het Bachkoor Holland

De historie van Bachkoor Holland gaat terug naar 1921. Johan Schoonderbeek richtte het koor op. Sindsdien verblijdt ze jaarlijks vele mensen met de muziek van Bach. Daarnaast worden met wisselende frequentie werken uitgevoerd van andere componisten. De koorleden komen uit het hele land en zijn vrijwel allen professionele zangers.

De kaartjes voor het concert van 27 oktober 2012 kunt u hier bestellen. Meer informatie over het concert staat in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 20-10-12 - Geplaatst: 20-10-12