Christelijke Muziek en Concertagenda

Weekend in het Concertgebouw

Bachs vioolconcerten en Tsjaikovski

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

12-10-12

In het Amsterdamse Concertgebouw vliegt het weekend voorbij als een welverdiende vakantie. Steengoede musici nemen de gewillige luisteraars mee naar het Rusland van Tsjaikovski of voor wie wil naar het Duitsland van Bach. Een ontmoeting om bij weg te dromen.

Het is een werkelijk schitterend stadspaleis waar de goede luisteraar zich bevindt. Het is het eigendom van een Russische adellijke familie en in de salon klinkt muziek. De componisten bespreken hun muziek en bekritiseren elkaar. Heer en meester van het gezelschap is Tsjaikovski. Ziet u het al voor u? Dan is het soiréé à Saint-Pétersbourg met Russische componisten op vrijdag 12 oktober aan u besteedt. Droom fijn weg bij deze wereldmuziek.

Bach's vioolconcerten

Muziek uit een andere hoek klinkt op zaterdag 13 oktober, wanneer Frans Brüggen en barokviolist Giuliano Carmignola de vioolconcerten van Bach tot leven wekken. Wie hoort de overeenkomsten met Vivaldi? De orkeststukken van Bach krijgen deze middag gezelschap van de sprankelende Suite uit 'Naïs' van Bachs Franse tijdgenoot Rameau. En aan het slot klinkt een van Rameaus mooiste chaconnes.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Amsterdam. Zoek tips voor een dagje uit in Noord-Holland.

 Laatst gewijzigd: 12-10-12 - Geplaatst: 12-10-12