Christelijke Muziek en Concertagenda

Heather Headley begeeft zich op glad ijs

Zangeres covert populaire hits

Van onze redacteur Redmar Smit

26-09-12

De Amerikaanse musicalster en zangeres Heather Headley neemt een risico. Haar nieuwste plaat ‘Only One In The World’ bevat een aantal covers van grote supersterren in de muziekwereld. Probeer die maar eens te evenaren!

“Ik verheug mij er zeer op om jullie populaire popsongs te laten horen die door mijzelf gezongen zijn. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden”, aldus Heather Headley. Tot nu toe mag Heather Headley niet klagen, want haar album lijkt goed aan te slaan bij haar fans.

Whitney Houston

Op het album staan de onder andere de songs ‘Home’en ‘Run To You’ van Whitney Houston en één van de tophits van Tina Turner ‘River Deep Mountain High’. De unieke vocalen van de zangeres maken dit album tot een must-have. Een mix van RnB, gospel en pop maken deze plaat erg afwisselend.

Nieuwe Songs

Op het album staan ook nieuwe songs waaronder de emotionele piano ballad ‘A Little While’. Heather Headley schreef het nummer voor haar moeder. De zangeres spreekt in het lied de bewondering voor haar moeder uit, hoe zij omging met een moeilijke situatie: “Now that she's old she chooses to say. That she will not complain, but thank God for everything”, vertelt een deel van de songtekst.

Succesvolle carrière

De zangeres bracht eerder twee popalbums uit, en in 2009 haar eerste gospelalbum ‘Audience Of One’. Het gospelalbum is een cadeautje terug aan God voor al Zijn zegeningen. De zangeres zong bekende duetten zoals ‘Vivo Per Lei’ en ‘The Prayer’ samen met Andrea Bocelli.

Heather Headley is ondermeer bekend van de musicals ‘Aida en ‘The Lion King’. In 2000 won zij een award in de categorie ‘Beste Actrice’. Vanaf het najaar 2012 speelt Heather in het Adelphi Theater (Londen) de rol van Rachel Marron. Een musical bewerking van de bekende film ‚The Bodyguard‘ (Whitney Houston).

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 26-09-12 - Geplaatst: 26-09-12