Christelijke Muziek en Concertagenda

Honderden stemmen klinken door Dordrecht

Zesde editie van Groot Dordrechts Korenfestival

Van onze redacteur Redmar Smit

13-09-12

De Dordtse binnenstand is binnenkort het podium voor een divers aantal koren. Op zaterdag 22 september is het alweer de zesde editie van het Groot Dordrechts Korenfestival. Een groot feest voor jong en oud!

Veertig koren, tien kinderkoren, totaal 1400 zangers en zangeressen verzorgen op een aantal podia een optreden van hoog niveau. Een gevarieerd programma met een verfrissend repertoire. Koren uit Dordrecht en omgeving zingen ondermeer klassiek, opera gospel, levensliederen, pop en strijdliederen.

Crème de la Crème

De unieke concerten vinden op verschillende schitterende locaties in de binnenstad plaats. Op het Scheffersplein, de Augustijnenkerk, de Trinitatiskapel, de Kunstkerk, het Dordtse winkelgebied en het plein in de Vriesestraat geven honderden stemmen het beste wat ze in huis hebben. Dit wil je niet missen!

Grote Finale

‘De grote finale’ is om 17:30 in de Augustijnenkerk. Een verrassende afsluiter met het ‘Orchest vereeniging Dordrecht’ en operakoren.

De organisatie is in handen van Stichting Bijzondere Concerten Dordrecht (SBC). Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Bekijk het volledige programma hier.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 13-09-12 - Geplaatst: 13-09-12