Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospelicoon Chuck Girard komt naar Nederland

Wens van fans gaat in vervulling

Van onze redacteur Redmar Smit

08-09-12

Chuck Girard komt naar Nederland! Voor menig gospelliefhebber in hart en nier is dat een blijde verrassing. De laatste tijd kwam steeds vaker het verzoek van zijn fans om in Nederland een aantal concerten te organiseren. Op 26 en 27 september komt deze wens uit en staat het gospelicoon op het Nederlandse podium.

De Amerikaanse Chuck Girard is een veelzijdige gospelartiest die menig hart veroverde met zijn pakkende manier van aanbidding. Met zijn band ‘Lovesong’ werd hij wereldberoemd en legde hij de basis voor veel gospelartiesten van nu. De laatste tijd treedt Girard steeds meer op als solo artiest. Het Nederlandse publiek heeft lang op zijn komst moeten wachten, maar het is zover!

Het beloven bijzondere avonden te worden, waar de intieme aanbidding centraal staat, maar Girard brengt ook klassieke liedjes uit de beginperiode van de gospelmuziek ten gehore.

Tijdloze klassieker

Chuck Girard is in Nederland vooral bekend geworden door zijn bekendste album ‘Voice of the wind’. De cd was een schot in de roos en nog altijd een populair album. Het album, dat een tijdloze klassieker werd, laat intieme aanbiddingmuziek horen. De songs op de cd zijn geschreven om mensen muziek te bieden bij hun stille tijd ’s ochtends. Een aantal jaar later kwam de opvolger uit: het album ‘Evening Shadows’.

Van alle markten thuis

Chuck Girard zingt niet alleen. Hij geeft ook regelmatig workshops over aanbidding. Ook schreef hij een boek over gospelmuziek. Hij is van alle markten thuis, en niet iedereen kan zeggen zoveel veelzijdige ervaring te hebben als deze Rtiest.

De concerten zijn op 26 september in Roermond en op 27 september in Aalsmeerderbrug. Kijk voor meer informatie in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 08-09-12 - Geplaatst: 08-09-12