Christelijke Muziek en Concertagenda

Brandon Heath schildert op nieuw doek

Vierde album voor de Amerikaanse zanger

Van onze redacteur Redmar Smit

05-09-12

Brandon Heath brengt op 9 oktober een bijzonder album uit. Het album getiteld ‘Blue Mountain’ is eigenlijk een serie verhalen van allemaal verschillende mensen. Zoals hij het zelf zegt, is het een risico.

“Als een tekstschrijver en artiest heb ik de verantwoordelijkheid om risico's te nemen. Gewoonlijk vertel ik mijn eigen verhaal. Ditmaal wilde ik de verhalen van andere mensen vertellen”, vertelt Brandon Heath aan Gospeltime.

Grappige ontdekking

Brandon Heath schildert op een nieuw doek, doordat het album anders tot stand kwam dan zijn anderen platen. Tijdens het opnemen ontdekte Brandon echter toch wat grappigs: “ik bemerkte dat ‘Blue Monutain’ gek genoeg eigenlijk toch over mijzelf gaat.”

Persoonlijk album

Het is de bedoeling dat de teksten herkenning oproepen bij de luisteraars. Verhalen uit het gewonen leven, moeten de plaat tot een persoonlijk album maken.

Op het album staan twaalf songs, geproduceerd door Dan Muckala, die onder anderen ook werkte met Britt Nicole en Mandisa. De eerste single van de cd is ‘Jesus in disguise’.

Blue Mountain Tour

Vlak na de release van het album begint Brandon Heath aan een grote door 24 grote Amerikaanse steden. De ‘Blue Mountain’ tour doet hij samen met zanger Matt Maher. Het doel van de concerten is geld inzamelen voor de organisatie ‘Food for the hungry’.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 04-09-12 - Geplaatst: 04-09-12