Christelijke Muziek en Concertagenda

Group 1 Crew roept op: leef zonder angst!

“God brengt je waar hij je hebben wil”

Van onze redacteur Redmar Smit

22-08-12

Leven zonder angst! Een opmerkelijke boodschap in de rumoerige en onzekere tijden van 2012. Toch is dit het nieuws wat de Amerikaanse band ‘Group 1 Crew’ vertelt op hun nieuwe plaat ‘Fearless’. “We maakten een album dat een reflectie is van deze openbaring”, vertelt Manwell Reyes.

Group 1 Crew schrijft over thema’s waar mensen vaak mee te krijgen. Zelf was de afgelopen tijd ook niet altijd makkelijk voor de band.

Group 1 Crew is op haar plek

“Het is zo ontzettend mooi om te schrijven over wat je zelf ondervond. Group 1 Crew heeft veel doorstaan de afgelopen twee jaar. Ik geloof dat al deze ervaringen en emoties opgesloten zijn in elk van de dertien nummers. Of het nou gaat om bruiloften, het verlies van mijn vader, het verlaten van Pablo uit onze groep of een heel nieuwe begin met hectische tourschema’s, alles komt terug op ‘Fearless’. God leerde, dat hoe de reis van ons leven er ook uit ziet, Hij is er altijd bij en verlaat ons niet. Elke dag streef ik meer in mijn leven om zonder angst te leven”, aldus Blanca Reyes Callahan.

“God bracht ons waar Hij ons wilde hebben, ook al zien wij dat zelf niet”, vervolgt Manwell. “Tijdens het maken van de plaat, groeven wij dieper in de God van het heelal. God vertelde ons dat het niet nodig is om angsten te hebben.”

Bemoedigende teksten

De titeltrack van het album heeft een mooi bemoediging: “If You're with me, who can be against me? I have no reason to fear.”

De ballad ‘Steppin’ Out’ vertelt dat het nooit te laat is om een kans te wagen. De Maker van alle dromen maakt een weg, als het past in Zijn plan.

De eerste single ‘He Said’ scoorde hoog op de christelijke radio. Het werd zelfs de eerste nummer 1-hit voor de groep. Dit nummer bevat opnieuw een bemoediging. “I won’t give you more, more than you can take. I might let you bend, but I won’t let you break.”

Vernieuwd en vertrouwd

Hoewel er wat nieuwe pop invloeden te horen zijn op de plaat, blijft de groep trouw aan hun hiphop/dance stijl. De gloednieuwe plaat verschijnt op 11 september 2012.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 22-08-12 - Geplaatst: 22-08-12