Christelijke Muziek en Concertagenda

Een weekend vol concerten

Zwoele orgelconcerten

Van onze redacteur Sifra Kriek

07-08-12

Een lunchconcert op de markt, zomeravondmuziek in Haarlem en een zomerconcert van vader en zoon Magré. Vier de zomer met zwoele zomerconcerten, CCAgenda vertelt waar je dit weekend moet zijn.

Lunchpauzeconcert

In de Pieterskerk in Breukelen is aanstaande vrijdag een bijzonder marktconcert te horen. Peter Verhoogt was de winnaar van Domstad Orgelconcours en laat nu op het Bätzorgel in Breukelen zien wat hij nog meer kan. Het lunchconcert is een soort muzikale reis door Europa. Vanuit Nederland gaat de reis met bijzondere muziekstukken naar Italië, Spanje, Engeland en Duitsland. De reis eindigt weer in Nederland met een sonate van Philip Pool.
10 augustus, 12:30 uur tot 13:00 uur.
Toegang: gratis.

Zomerconcert

Aanstaande zaterdag is het zomer in de Immanuëlkerk in Ermelo. Zoon Wilbert Magré speelt de sterren van de hemel op de vleugel en Wim Margré gebruikt het prachtige orgel van de kerk. Samen maken ze er een warme avond van. Er is geestelijke muziek te horen, maar ook licht klassieke muziek en muziek uit bekende musicals. Hoogtepunt van de avond is als vader en zoon samen vierhandig piano spelen.
11 augustus 2012, 20:00 uur.
Toegang: 10,- euro voor volwassenen en 5,- euro voor kinderen.


Zomeravondmuziek

De Haarlemse St. Bavokerk is aanstaande zondag het decor van nog meer zwoele zomeravondmuziek. Anton Pauw speelt op koraalmuziek van twee Haarlemse stadsorganisten: J.G. Bastiaans (1812-1875) & Piet Kee (1927). Leun achterover en geniet van de zomer!
12 augustus, 19:00 uur
Toegang: gratis.

Vind nog veel meer mooie orgelconcerten voor de rest van de zomer.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 07-08-12 - Geplaatst: 07-08-12