Christelijke Muziek en Concertagenda

Gerald en Nelinda Troost vragen dringend om gebed

Grote zorgen rond de zwangerschap van hun derde kindje

Van onze redacteur Redmar Smit

28-06-12

De Veenendaalse gospelzanger Gerald Troost doet een dringende oproep tot gebed. De zanger en zijn vrouw verwachten hun derde kindje. De zwangerschap van zijn vrouw Nelinda gaat echter niet zoals gehoopt.

Gerald Troost en zijn vrouw Nelinda kregen vorige week een moeilijk bericht te verwerken. Ze omschreven het zelf als een lange en moeilijke middag in het ziekenhuis.

Niet levensvatbaar

Na een ‘pret’echo bleek dat er bijna geen vruchtwater meer aanwezig was in de baarmoeder. Er was zelfs een arts die beweert dat er helemaal geen vruchtwater meer aanwezig is. Zonder vruchtwater rijpen de longen niet en is het kindje niet levensvatbaar. Dat was niet het enige verontrustende vertelde Gerald Troost in zijn oproep. “Waarschijnlijk zijn twee weken geleden –met twintig weken- de vliezen gebroken. De kans op een infectie is hierdoor vergroot, en een infectie brengt de bevalling op gang. Nelinda is nu 23 weken zwanger, maar als ze bevalt voor de 24e week, dan kunnen de artsen er niets aan doen. We vragen hiervoor gebed.”

Gezond of ongezond?

Een tweede medische specialist onderzocht het kindje helemaal. Alles zag er goed uit, de organen waren goed en de groei was ook op schema. “Dat is nu juist het wrange. Deze arts gaf ons nog wel een sprankje hoop; zij zag wel kleine beetjes vruchtwater. Veel te weinig, maar nog wel wat. Onze hoop en gebed is dat er toch weer vruchtwater aangemaakt wordt”, vertelt de zanger.

Een andere medisch specialist constateerde dat de longetjes onderontwikkeld zijn. “Het blijft zorgelijk en we blijven bidden en geloven. God is de Heerser over alle dingen. Ook al zijn we op dit moment erg verdrietig en verward, wij ontvangen veel steun van alle gebeden en berichtjes.”

Het echtpaar Troost heeft al een zoon Joel en een dochter Sennah. De zanger heeft al een groot aantal cd’s op zijn naam staan. Hij is bekend van de liedjes ‘Thuis’, ‘Een Parel’ en Ons Moment.

De concerten van Gerald gaan voorlopig gewoon door.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 28-06-12 - Geplaatst: 28-06-12