Christelijke Muziek en Concertagenda

Zoek de rust met Beckah Shae

Zangeres roept op: sta stil

Van onze redacteur Redmar Smit

15-06-12

Zangeres Beckah Shae roept op om rust te vinden bij God: haar nieuwe single 'Overflow' roept veel reacties op. Niet meer overvolle beweging en tomeloze energie, maar sereenheid en ontspanning zijn nu Beckah's uitgangspunten.

Het album dat deze zomer verschijnt, vertolkt een vernieuwende en verfrissende muzikale inslag. De cd getiteld 'Rest' is Beckah's eerste worshipalbum, een droom die na zeven jaar uitkomt. Haar nieuwe stijl is kalm, sereen, relaxed en ambient -beweging en stilte tegelijk. Dit is een behoorlijke tegenstelling tot de voorgaande albums. Daar stonden pop/club/dance beats centraal, en lieten je voeten bewegen. Allesbehalve rustig.

Beckah draaft maar door

De albums van Beckah Shae typeren steeds een persoonlijk vlak van haar leven. “Ik loop door een seizoen van mijn leven en ik groei daarin. Nu ben ik aangekomen in een tijd om te rusten. Ik vervul als vrouw twee prachtige rollen. Ik ben echtgenote van de beste man op de wereld, en ben moeder van twee mooie dochters. Ik heb een hele lijst aan dingen die ik wil doen. Schrijven van een boek en van songteksten, koken, kinderen naar school brengen, naar de kerk, daten met mijn man, de was doen, familie en vrienden, opnemen van nummers, interviews doen en reizen. Ik besef dan pas echt hoe belangrijk het is om te rusten. Dan ben ik zo blij als ik aan het eind van de dag eindelijk naar bed mag. Na een aantal maanden was ik lichamelijk uitgeput. God leerde mij uiteindelijk om stil te zijn en vaart te minderen.”

Rusten met God

Beckah Shae roept nu anderen op om te rusten. “Ik wens dat jullie de intieme momenten vinden met God, alleen Hij en jij, samen. Een plek waar je kunt huilen, worstelen, lachen, rusten en luisteren. Ik bid dat God tot jullie spreekt, jullie troost en jullie kracht geeft. Dat Hij leidt aan stille wateren, waar geen angst voor morgen is.”

Single 'Overflow'

De eerste single ‘Overflow’ verscheen onlangs en kreeg al veel positieve reacties. De song komt veel voorbij op de christelijke radio. Beckah Shae heeft al vijf albums op haar naam staan.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 15-06-12 - Geplaatst: 15-06-12