Christelijke Muziek en Concertagenda

Eindelijk een nummer 1-hit voor Group 1 Crew

De band verslaat haar rivalen 


Van onze redacteur Redmar Smit

09-06-12

Na zes jaar is het ze dan eindelijk gelukt. De Amerikaanse band Group 1 Crew scoort dan toch echt een nummer 1-hit. De track ‘He said’ staat nu op de eerste plaats in de christelijke radiocharts.

‘He said’ versloeg het nummer ‘Where I belong’ van de band Building 429, die eerder op de eerste plaats stond. Het is de allereerste nummer 1-hit voor de rap/hiphop/dance formatie, en de band is verbaasd. “Ik ben nog steeds in shock hierover. Allemaal bedankt dat jullie de droom van Group 1 Crew verwezenlijkt hebben. Ik hou van jullie allemaal. Laten we het vieren”, vertelt zangeres Blanca Reyes Callahan.

Een bemoedigende boodschap

De single ‘He said’ is afkomstig van het album ‘Outta space love: bigger love’, een deluxe editie van het album ‘Outta space love’. Gospelzanger Chris August zingt ook mee in het nummer. Het verhaal achter het lied gaat over de moeilijkheden die er in het leven van een christen kunnen zijn. Echter, het roept ons op om niet naar ons zelf te kijken en te luisteren, maar te horen naar de stem van God die zegt: “Ik geef je niet meer dan je kunt dragen. Ik laat je buigen, maar nooit breken. En nee, Ik laat je nooit meer los.”

Nieuw album

Op dit moment is Group 1 Crew weer druk bezig in de studio voor de opnames van een nieuw album. Het album komt in september uit. De hitsingle ‘He said’ ontbreekt dan natuurlijk niet op de cd.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 07-06-12 - Geplaatst: 07-06-12