Christelijke Muziek en Concertagenda

"Ken je deze al?" Onbekende christelijke artiesten

Deel 2: het beste is nog onbekend

Van onze redacteur Redmar Smit

03-06-12

Christelijke Concert Agenda stelde vorige week een aantal nieuwe artiesten uit het buitenland. Ook onze eigen bodem heeft een rijke diversiteit aan goede muziek. Het is zonde om eigen juweeltjes onbesproken te laten.

Irma Dee

Irma Dee, of misschien eerder bekend als Irma Dam is een zangeres uit Ede. Haar zangcarrière begon bij Henny Huisman. Irma won op16-jarige leeftijd zijn soundmixshow met het nummer ‘You Oughta Know’ van Alanis Morissette. In 2004 krijgt ze uit handen van Jacques d'Ancona de prijs voor het winnen van "Idols van het Noorden". Irma Dee die later tot geloof kwam, kwam in aanraking met Ralph van Manen die onder de indruk was van haar vocale capaciteiten. In 2008 bracht ze haar debuutalbum ‘Find Me’ uit. Een album met ballads, maar ook vette rocknummers. De teksten hebben diepgang en vertellen het persoonlijke verhaal van Irma. Daarna was het lange tijd stil rondom Irma.

Na een moeilijke periode met veel tegenslagen op persoonlijk vlak is ze echter helemaal opnieuw begonnen. Een nieuwe stijl, nieuwe nummers en een nieuw gezicht. Na haar debuutalbum bracht ze de singles ‘Soul Survivor, You are the one en Goodbye uit. De nieuwe nummers van Irma zijn niet uitgesproken christelijk, maar in elk lied zit een knipoog naar God.Joke BuisJoke Buis is in de muziekindustrie geen onbekende, maar voor het publiek waarschijnlijk wel. Joke deed veel achter de schermen. Ze begon met zingen in het YMCA Gospel Choir uit Scheveningen. Later zong ze een aantal jaar bij gospelkoor Gospel Boulevard. Hier bleef het niet bij want Joke deed ook backing vocals producties bij Ralph van Manen, Nina Aström en The New York Spirit. Door Ralph van Manen leerde ze Kees Kraayenoord kennen. Sindsdien is ze zangeres in zijn band, zong mee op zijn vijf cd’s en dvd, en treedt op in binnen- en buitenland. In 2011 was het haar tijd om te schitteren en bracht ze daar debuutalbum ‘Sing over me’ uit. Op het album staan energieke pop- en rocknummers. Joke zingt ook heel kwetsbaar en intiem in haar ballads. De nummers weerspiegelen de liefde en grootheid van God, in het leven van de gewone mens.

Damascus

Oerhollandse blanke jongens die professioneel rappen. Dat zijn de boys van Damascus. De jongens startten de formatie in 2009 en kan het best worden omschreven als hiphop. Ze overstijgen de ‘wereldse’ hiphop door God als basis te gebruiken voor de teksten. De woorden bestaan uit creatieve wordplay tot de meest diepzinnige poëzie . De muziek is niet alleen bestemd voor christenen. De muziek heeft de bedoeling om iedereen te raken. Hetzij door de inhoud of gewoon door de stijl hiphop. In 2011 bracht de band het album ‘Tot hier en niet verder’ uit. De teksten zijn eerijk en scherp. Verrassend zijn de gastoptredens op de cd van onder andere Fabian Williams en Coen van den Heuvel.


De week doorkomen met deze muziek, gaat vast en zeker lukken. De albums zijn verkrijgbaar op internet, in de christelijke muziekwinkels en natuurlijk op de website van de artiesten.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 07-06-12 - Geplaatst: 01-06-12