Christelijke Muziek en Concertagenda

'Einde christelijke muziek nabij'

Illegaal downloaden nekt muziekindustrie

Van onze redacteur Redmar Smit

02-06-12

Tegenwoordig hoef je geen cd’s meer te kopen. Je hebt Youtube en Spotify toch? En alsof dat nog niet genoeg is kun je het altijd nog downloaden. Allemaal leuk en aardig, maar het houdt een keer op. Joop Gankema, directeur van Opwekking, luidt de noodklok.

Joop Gankema was te gast bij GrootNieuwsRadio en uitte hier zijn zorgen over de toekomst van de christelijke muziek. “Alleerst staat de jaarlijkse uitgave van nieuwe Opwekkingsliederen op de tocht. Steeds meer mensen downloaden de liederen illegaal via internet. Helaas is het probleem van Stichting Opwekking ook het probleem van velen andere christelijke artiesten. Zodra muziek op internet komt, dan gaat het de wereld over en valt er niets meer tegen te houden. Artiesten kunnen beter een andere baan zoeken.”

Strengere regels

Joop Gankema wil strengere regels. “Winkeldiefstal wordt niet geduld, ook al komt het steeds meer voor. Dit moeten we met illegaal downloaden dus ook niet doen.”

Gankema is verbaasd dat velen christenen hier zonder schaamte aan mee doen. “Ze doen dingen online die ze normaal ook niet doen. Artiesten worden hier door gepakt.”

Koopexplosie

Als er geen jaarlijkse nieuwe uitgave komt van de opwekkingsliederen, vindt Joop Gankema dat vreselijk. Tijdens de pinksterconferentie Opwekking deelde Gankema zijn zorgen met de bezoekers. Dat leidde er toe dat de eerste serie cd's al helemaal is uitverkocht en er een tweede serie geperst moet worden.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 01-06-12