Christelijke Muziek en Concertagenda

"Ken je deze al?" Onbekende christelijke artiesten

CCAgenda stelt nieuwe artiesten voor: het beste is nog onbekend

Van onze redacteur Redmar Smit

26-05-12

Er is wereldwijd genoeg christelijke muziek te vinden. Van jazz, pop, klassiek tot rock en hiphop. Namen zoals Rebecca st. James, Hillsong United en Michael W. Smith weten veel mensen in één adem op te noemen. Toch zijn er een hele hoop goede christelijke artiesten nog niet ontdekt in Nederland. Christelijke Concert Agenda stelt graag een aantal talenten voor.

Jai

Jai is een Amerikaanse zangeres die jaren lang backingvocals verzorgde bij de band MaryMary. In 2011 bracht ze haar eerste volledige album ‘Culture Shock’ uit. De muziek is een combinatie van R&B, hiphop en elektronische invloeden. Haar nummers hebben ergens wat weg van Lady Gaga. Het album ‘Culture Shock’ vertelt dat de wereld opgeschrikt moet worden, omdat het helemaal opgaat in de cultuur van een stervende wereld. Haar buitengewoon vreemde look en haar briljant geschreven songteksten maken Jai een fenomenaal nieuwe artiest, die de wereld shockeert op een positieve manier."

Beckah Shae

Beckah Shae, bekend van het duet ‘Funky Jesus Music’ Toby Mac, laat zien dat de seculiere muziek van deze tijd maakbaar is. Goed geproduceerde popbeats met als enige verschil dat de teksten van Beckah Shae gebaseerd zijn op de Bijbel. Invloeden van Rihanna en Katy Perry zijn goed te horen op het album. Ze heeft al cd’s op haar naam staan. Onlangs verscheen haar single ‘Overflow’ van haar opkomend album. Al haar nummers produceert haar man Jack Shocklee . Nummers die je voeten doen bewegen, en dat allemaal voor Gods glorie. Dat is het doel van Beckah Shae.

Lara Landon

Voor degene die niet van het bovenstaande houden, is er altijd nog Lara Landon. Deze jonge dame bracht onlangs haar album ‘Overcome’ uit. Het doel van deze artiest is een heel verhaal vertellen in een album. Het album begint met nummers over gebrokenheid, leegte en ellende, maar eindigt met nummers over Gods verlossing, goedheid en genade, die de dankbaarheid weerspiegelen. Op het album werkt Lara veel met de piano, waaruit mooie ballads voortvloeien. De cd kent wat Midden-Oosten kenmerken, wat Hebreeuws en een verdwaalde Spaanse gitaar in de instrumentatie. De strekking van het laatste album is eenvoudig: bij het bloed van het Lam overwinnen wij.

Vaak is deze muziek niet te koop in een muziekwinkel in Nederland. Natuurlijk wel via i-tunes. Enthousiast geworden? Deze muziek staat ook op Spotify en op Youtube. Ideaal om je pinksterweekend mee door te brengen.


Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 01-06-12 - Geplaatst: 25-05-12