Christelijke Muziek en Concertagenda

Delirious? Is weer eventjes terug

Toch nog niet het einde voor de band

Van onze redacteur Redmar Smit

18-05-12

Fans van Delirious? opgelet! Het is toch nog niet het einde voor de band. Er komt nog een laatste verzamelalbum uit met maar liefst 42 songs. Daarbij zit ook nog een dvd met beeldmateriaal van Delirious?

Het label Kingsway brengt op 22 mei het verzamelalbum ‘The cutting edge years- 20th Anniversary edition’ uit. De verzamelcollectie bevat 3 cd’s en een dvd met alleen nummers uit de beginjarentoen de band Delirious? nog ‘The Cutting edge band’ heette. Op de dvd staan onder andere live-optredens en een videoclip van ‘I could sing of your love forever’ met het London Community Gospel Choir gospel choir. In 1992 was ‘The Cutting edge band’ slechts een klein kerkbandje. Geen van de leden had durven dromen dat hun nummers de wereld over zouden gaan en miljoenen mensen tot zegen zijn.

Pijnlijke beslissing

De Engelse band Delirious? kondigde in 2008 na zeventien jaar te stoppen. De band bracht veertien albums uit en diverse grote hitsingles. In november 2009 namen ze afscheid met ‘The Farewell Tour’, die later op dvd kwam. De fans waren teleurgesteld, maar de band liet weten dat ze de moeilijke en pijnlijke beslissing in goede harmonie maakte. Ondanks de aangekondigde stop worden de fans weer verblijdt met dit bijzondere album.

Is dit dan echt het allerlaatste wat we van Delirious? cadeau krijgen? Niemand weet het, maar voorlopig lijkt het doek dan echt gevallen.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 18-05-12 - Geplaatst: 18-05-12