Christelijke Muziek en Concertagenda

Kees Kraayenoord brengt nieuw album uit

De Nederlandse gospelzanger gaat internationaal

Van onze redacteur Redmar Smit

17-05-12

Kees Kraayenoord brengt eind mei zijn nieuwe album ‘Running into love’ uit. Een fris en vernieuwend, maar toch vertrouwd schijfje met pakkende teksten en melodieën, zoals fans Kees kennen.

Kees Kraayenoord begon met zingen in de EO Ronduit praiseband en vervolgens zong hij in de band van gospelartiest Ralph van Manen. In 2003 bracht hij zijn debuutalbum ‘This is my cry’ uit. Dit was het begin van zijn succesvolle solocarrière. Nadat hij in 2008 zijn album ‘Letting Go’ uitbracht, richtte Kees zich vooral op een kerst-cd en een album met gezangen. Ook bracht Kees een verzamel-cd uit. Fans halen opgelucht adem door de komst van de nieuwe cd. In aanloop van de release van Running into love brengt Kees eerst de single ‘The Saviour’s song met videoclip uit.

Verrassend album

De cd bevat twaalf nieuwe nummers, waaronder een paar juweeltjes. Het lied ‘Ruler over all creation’ zingt de Nederlandse gospelartiest Matthijn Buwalda in het Nederlands op zijn cd, en staat ook in de Opwekkingsbundel. Er staat een nieuwe versie van ‘oh what a mystery’ op het album, dat al op een eerder verschenen plaat van Kees staat. Op het album zingt Kees ook een paar duetten met onder andere Cathy Burton. Intieme aanbiddingsnummers worden afgewisseld met uptempo tracks.Het album is gemasterd in London, in de wereldberoemde Abbey Road Studio’s. Kees Kraayenoord laat op zijn site weten laaiend enthousiast te zijn. “In de studio in Londen werkten bands als de The Beatles, U2 en velen anderen. Ik hoef denk niet uit te leggen dat ik dit een enorm voorrecht vind.

De nieuwe Kees

De uitgever Kingsway gelooft dat liedjes van deze cd wereldwijd in veel kerken een plaats krijgen. Dat is precies het doel waarom Kees muziek maakt: door zijn muziek mensen in aanbidding dichtbij God te brengen.

Dat Kees internationaal zijn opmars maakt, heeft ook een kanttekening. In het buitenland kunnen zij zijn volledige naam niet uitspreken. Kees moest een keuze maken: laten we de naam staan, met als gevolg verkeerde uitspraak of passen we de naam aan. Kees gaat in het buitenland voortaan door het leven als Case Crayenord. “Ik moet er zelf nog een beetje aan wennen. Jullie waarschijnlijk ook, maar dat komt goed.”

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 18-05-12 - Geplaatst: 17-05-12