Christelijke Muziek en Concertagenda

Het gat in ons evangelie

Richard Stearns en Kees Kraayenoord spreken op Opwekking

Van onze redacteur Redmar Smit

15-05-12

Richard Stearns en Kees Kraayenoord spreken samen op 26 mei tijdens Opwekking. Stearns is directeur van World Vision US en de Nederlandse gospelzanger is ambassadeur van de stichting. Samen denken ze met het publiek na over het gat in ons evangelie.

Richard Stearns die het boek 'Het gat in ons evangelie', schreef, vraagt de aandacht voor twee belangrijke vragen. Wat vraagt God van ons in de strijd tegen armoede? Hoe komt de kracht van het volledige evangelie tot uiting in ons leven? De boodschap is uitdagend. Doordat Stearns spreekt vanuit zijn eigen levenservaring, krijgt het seminar met Kees een persoonlijke sfeer. Door het spreken proberen de beide heren duidelijk te maken wat God van ons verwacht. "In het geloof gaat het niet alleen om de kerkgang, Bijbelstudie en het vermijden van de zonde, maar God verwacht meer van ons. "

God is duidelijk genoeg

Richard Stearns groeide op in een arm gezin, maar schopte het tot directeur van een groot bedrijf. God vroeg hem uiteindelijk een andere weg in te slaan. Korte tijd later bevond Richard zich in het arme Oeganda.

De vraag om na te denken over wat God van ons vraagt in de strijd tegen armoede zag Richard niet alleen persoonlijk. Hij ontdekte dat er in de kerk te weinig aandacht wordt besteed aan deze kwestie. “God is duidelijk genoeg in de Bijbel”, vertelt Stearns. "Meer dan tweeduizend Bijbelteksten gaan over armoede en ongerechtigheid, maar toch is er weinig aandacht voor armoede."

Gospelzanger Kees Kraayenoord laat weten het een groot voorrecht te vinden om te spreken met Richard Stearns. “Ik heb zijn boek in een adem uitgelezen en beveel zijn werk ook echt aan, maar het mooiste is als iedereen het de 26e zelf beleeft.”

Kom ook naar het jaarlijks terugkerend evenement Opwekking op het evenemententerrein van Walibi World. Opwekking is een jaarlijkse pinksterconferentie waar ongeveer 55000 mensen met elkaar Pinksteren vieren. Dit jaar is het thema 'Jezus zichtbaar- door jou'. Er spreken diverse sprekers en er treden een aantal artiesten op. Het festival begint op 25 mei duurt tot 28 mei.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Biddinghuizen. Zoek tips voor een dagje uit in Flevoland.

 Laatst gewijzigd: 15-05-12 - Geplaatst: 15-05-12