Christelijke Muziek en Concertagenda

Dubbel concert: alleen aan God de eer

Koren verkondigen Gods liefde

Van onze redacteur Redmar Smit

09-05-12

Het Christelijk Mannenkoor Solo Deo Gloria geeft samen met het Christelijk Reiskoor Holland Zingt, een concert in Bolsward en Hasselt. Onder leiding van Jaap Kramer brengen zij schitterende liederen ten gehore.

De twee koren voeren de nummers op met begeleiding van de piano door Jaap kramer, en Marco den Toom bespeelt het orgel. Solo Deo Gloria staat onder leiding van Jaap Kramer, en Holland Zingt onder leiding van Adri Poortvliet.

Solo Deo Gloria

In 1997 begonnen een paar vrienden met zingen. Door de jaren heen kwamen er steeds meer leden bij. Anno 2012 zijn ze uitgegroeid tot een groot 'volwassen' koor. Het uitdragen van de rijke liefde en genade van God, heeft de hoogste prioriteit voor het koor. De liederen zijn allemaal gebaseerd op de Bijbel. God alleen de eer, dat is de betekenis van Solo Deo Gloria, dat is het doel van het koor.

Solo Deo Gloria treedt op in de officiële Urkse klederdracht. De oorbel ontbreekt bij de meesten van deze stoere mannen niet. De oorbel komt van een oude traditie van de visserslui. De oorbel diende vroeger als verzekering voor zeelui. Bij het overlijden van één van de mannen, kon degene die hem vond, de begrafenis betalen met de oorbel.

Holland Zingt

Holland Zingt bestaat uit ongeveer honderdvijftig leden. Het koor zingt in veel verschillende talen, en voeren oudere bekende nummers op, maar ze laat ook nieuw materiaal horen. Bij de samenstelling van de muziek probeert ze zo veel mogelijk te zingen wat het publiek mooi vindt. Het gaat bij Holland Zingt om God, en dat klinkt door in de muziek. Holland Zingt zingt niet alleen in Nederland, maar gaat internationaal te werk. Zo tourde het koor onder andere al in Praag, Londen, Parijs en Metz. Eens in de twee jaar vertrekt het koor voor een nieuwe reis naar het buitenland.

Bezoek het concert op 11 mei in de Martinikerk in Bolsward of op 12 mei in de Grote- of Sint Stephanuskerk in Hasselt. Meer informatie staat in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 10-05-12 - Geplaatst: 09-05-12