Christelijke Muziek en Concertagenda

Een concert vol levenservaringen

Feestelijk jubileum voor YMCA Gospel Choir

Van onze redacteur Redmar Smit

01-05-12

Het YMCA Gospel Choir bestaat dertig jaar, en dat wil het koor niet zomaar voorbij laten gaan. Op 2 juni geeft YMCA Gospel Choir samen met Matthijn Buwalda een schitterend unplugged concert met als Thema 'The Walk'.

Het YMCA Gospel Choir is in de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een groot gospelkoor. Het koor heeft 70 koorleden en beschikt over een eigen band. Ze zingen hedendaagse gospelliederen van verschillende muziekstijlen.

Een goede 'match'

Tijdens het concert zingen de artiesten bekende en minder bekende nummers. De nummers zijn vooral levenservaringen van mensen in het perspectief van Gods verhaal. Het gaat er om hoe je je geloof kunt beleven op een manier die bij je past. Matthijn Buwalda ziet er naar uit om samen het concert te geven. "De muziek van het YMCA Gospel Choir is heel eigentijds en toegankelijk. Dat probeer ik in mijn muziek ook te zijn. Daarom denk ik dat het koor en ik goed bij elkaar passen."

Het koor heeft al eerder op het podium gestaan met bekende artiesten. Ze gaven onder meer een optreden met Kees Kraayenoord en musicalster Linda Wagenmakers. Het concert wordt op 2 juni gehouden in de Bethelkerk in Scheveningen. Voor informatie kijkt u in onze concertagenda.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Scheveningen. Zoek tips voor een dagje uit in Zuid-Holland.

 Laatst gewijzigd: 03-05-12 - Geplaatst: 01-05-12