Christelijke Muziek en Concertagenda

Terug naar de zestiende eeuw

Leidse Pieterskerk organiseert Getijdendag

Van onze redacteur Sifra Kriek

11-04-12

Aanstaande zaterdag organiseert de Leidse Pieterskerk een Getijdendag. Luister naar gregoriaanse liederen of hoor hoe het beroemde orgel wordt bespeeld.

Ga zaterdag 14 april 2012 in de Leidse Pieterskerk terug naar de zestiende eeuw met het Egidius Kwartet & College. Zij zingen polyfonie, het Vlaamse gezelschap Psallentes zingt gregoriaans, en ook het beroemde orgel wordt bespeeld. Naast muziek zijn alle getijden te beluisteren. Dat is het dagelijks gebed van monniken en priesters. Luister naar het ochtendgebed (de metten) om 05:30 uur, of blijf zitten tot het avondgebed (de vespers) om 20:00 uur.

Varken aan het spit

Wandel ook eens door de prachtige kerk of bekijk een kleine expositie over de bouw- en gebruiksgeschiedenis van de kerk met grafvondsten, foto's en de Leidse mummie. Daarnaast vertelt een kloosterling wat het leven met de getijden in 2012 betekent. Honger gekregen? De hele dag zijn er heerlijke hapjes en drankjes in renaissance stijl: bier, wijn en een varken aan het spit.

Voor kinderen

's Middags is er een kinderprogramma, waarin kinderen (tot twaalf jaar) een mooi heiligenverhaal horen, een lied aangeleerd krijgen door een van de Egidius zangers. Ook mogen ze in een verklede optocht met alle zangers meelopen en zingen in het middaggetijde.

Toegang tot de Getijdendag is gratis!


 Laatst gewijzigd: 17-04-12 - Geplaatst: 11-04-12