Christelijke Muziek en Concertagenda

Luister naar opzienbarende middeleeuwse muziek

Sta versteld van de confronterende liederen uit de donkere middeleeuwen

Van onze redacteur Annette van den Berg

01-12-11

Kom luisteren naar de confronterende muziek uit de donkere middeleeuwen. Luisteraars geloven hun oren niet, bij het horen van de eerlijke teksten, ongehoorde ritmische effecten en hypnotiserende melodieën.

Middeleeuwse componisten

In het Musis Sacrum in Arnhem is het concert 'Opzienbarende middeleeuwen' te horen. Het Nederlands Kamerkoor voert onder leiding van dirigent Paul van Nevel motetten, chansons en misdelen op. De werken zijn van Perotinus (13de eeuw), Robert Trebor (14de eeuw), Mattheus de Sancte Johanne (14de eeuw), Jacob Senleches (14de eeuw) en andere anonieme Cypriotische componisten.

Overtreed alle muzikale wetten

De teksten van de nummers zijn vaak ongewoon eerlijk, waarin schijnheilige priesters de wind flink van voren krijgen. Daarnaast worden met deze werken nieuwe muzikale grenzen gezocht wat heel ongewoon was voor die tijd. Een opmerkelijk werk is het muziekstuk wat geschreven is voor de kroning van Karel de Grote. Onderga zelf de opmerkelijke muziek uit de donkere middeleeuwen onder leiding van Van Nevel.

Wat te doen in Arnhem: meer leuke uitstapjes!

Praktische informatie

Het concert 'Opzienbarende middeleeuwen' is te horen op vrijdag 2 december om 20:15 uur in Musis Sacrum. Adres: Velperbuitensingel 25, Arnhem. Kaartjes: €28,00 en €15,50 op vertoon van een CJP-pas. Reserveren kan via telefoonnummer 026-4437343.


 Laatst gewijzigd: 01-12-11 - Geplaatst: 01-12-11