Christelijke Muziek en Concertagenda

Smeekbede tot God van Verdi in Domkerk

Spectaculaire reqium van Verdi weerklinkt in de Domkerk

Van onze redacteur Annette van den Berg

24-10-11

De gratis zaterdagmiddagconcerten in de Domkerk zijn een begrip in Utrecht. Zaterdag 29 oktober wordt er een spectaculair optreden gegeven met de uitvoering van het Reqium van Verdi.

De begrafenismars van Verdi wordt gezien als de meest indrukwekkende van alle reqiums. "Het stuk van Verdi is heel overweldigend", zegt een violiste die zaterdag optreedt. "Er werken behoorlijk wat mensen mee aan de uitvoering en samen met de entourage wordt het een bijzonder optreden".

Smeekbedes tot God

Een reqium is een begrafenisstuk. "Er zitten veel christelijke teksten in, al betekent het niet dat de altijd componist gelovig was. Dat hoorde gewoon in die tijd", zegt de violiste. "Het muziekstuk is uit veel delen opgebouwd, waaronder het 'Libera me' wat betekent; Heer, bevrijd mij van de eeuwige dood."

Jubileumjaar

Het uitvaartlied wordt uitgevoerd door de Domcantorij vanwege het jubileumjaar dat op 1 en 2 november gevierd wordt. Dan is het Allerheiligen en Allerzielen in de Domkerk, waarbij de overledenen herdacht worden. Voor de gelegenheid is het koor uitgebreid met een aantal oud-leden. Kom ook genieten van een zestigkoppig koor en een ongeveer even groot orkest en een solistenensemble.

Bezoek een kerk virtueel

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Oesha Madhuban - za 29-10-11 06:41:50
Ik vind het heel good en wil ook tot God smekken om kind


Oesha Madhuban - za 29-10-11 06:35:11
Ik vind het heel good en wil ook tot God smekken om kind


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Utrecht. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 24-10-11 - Geplaatst: 24-10-11