Christelijke Muziek en Concertagenda

Preez valt in duigen

Gospelfestival in de Kuip gaat niet door

Van onze redacteur Grytsje Anna Pietersma

14-04-11

Na het iPraise Gospel Festival in Ahoy, blaast ook het festival Preez de plannen af. Door te weinig sponsors en giften en een tegenvallende kaartverkoop gaat het evenement in de Kuip niet door.

Het zit de gospelfestivals niet mee. Ook voor het gospelfestival Preez vielen de plannen in duigen. Op 25 juni 2011 zou het evenement losbarsten in De Kuip Rotterdam. Helaas bleven de inkomsten achter en vindt de organisatie het niet verantwoord om door te gaan.

Artiesten als The Convocation, Berget Lewis en Sharon Kips stonden geboekt om het hoofdpodium te betreden. Ook Los Angeles: The Voices zouden optreden. Nu het evenement niet doorgaat, kan iedereen het geld voor de gekochte kaartjes terug krijgen. Kijk voor instructies op de website van Preez.

Easter Gospel Festival afgelast

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

marcel Kunst - zo 22-05-11 14:42:53
Mijn vrouw zingt in het RCC Rotterdams Celebration Choir met als dirigent Maarten Wassink. Zijn idee was de Kuip vol met Christenen die onze Heer aanbidden met vele geloofsgenoten. De oorspronkelijke uitgaansstelling was om gezamelijk met koren en zang genootschappen tesamen de kuip te vullen en de Heer groot te maken. Jammer genoeg werd dit initiatie PREEZ niet gedragen ivm onvoldoende sponsers en vrijwilligers. Nu laat ik graag de volgende stelling los: Wij zijn in Nederland erg gul met het geven aan goede doelen elke ramp krijgt een groot deel Nederlands geld. Daar worden tientallen of honderden euro's aan gegeven. Nu hebben wij de kans om gezamelijk als Christenen van alle denominaties in Nederland de heer te aanbidden en groot te maken. Maar we kunnen niet voldoende sponsers vinden ik begrijp dat niet! kort rekensommetje. Wij komen uit de Rafael gemeente en hebben binnen Rafael Nederland ongeveer 40 gemeentes laten we zeggen dat elke gemeente mininmaal 100 leden heeft is in mijn ogen dus al 4000 man als die elk borg staan en geven voor € 100 = zit ik al op € 400.000 terwijl er voor het concert een minimaal bedrag nodig is voor €250.000 Volgens mij zijn er in nederland toch echt meerdere denominaties die ook de Heer willen prijzen en aanbidden Is het nu echt niet mogelijk om als Christelijke gemeenschap in Nederland GEZAMELIJK dit fantastische evenement van de grond te krijgen??? Alle informatie was en is nog steeds te vinden op PREEZ en hebben we de proffesionel zangers echt nodig of laten wij als Christenen zien dat wij gezamelijk de Kuip in Rotterdam kunnen vullen met lofprijzing en aanbidding Ik roep hierbij iedereen op die een hart heeft voor zijn/haar geloof alsnog dit prachtige initiatief nieuw leven in te blazen God is Groot en wij ZULLEN hem aanbidden.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Rotterdam. Zoek tips voor een dagje uit in Zuid-Holland.

 Laatst gewijzigd: 14-04-11 - Geplaatst: 14-04-11