Christelijke Muziek en Concertagenda

Wat ga jij doen met Pasen?

Christelijke Concert Agenda geeft een uitgelicht overzicht

Van onze redacteur Angela Poll

01-04-11

Met Pasen herdenken christenen het lijden en sterven van Jezus Christus. Tijdens deze dagen vinden er elk jaar veel speciale paasconcerten- en optredens plaats. Christelijke Concert Agenda geeft je een uitgelicht overzicht van muzikale paasevenementen die dit jaar plaatsvinden.




21 april: Witte donderdag

Op deze donderdag denken christenen aan het laatste avondmaal dat Jezus met zijn discipelen hield. ’s Nachts werd Hij verraden en gevangengenomen.

Zie het Kruis, het indrukwekkende verhaal van Passie en Pasen
Een prachtig muzikaal en visueel stuk over het lijdens- en opstandingsevangelie van Jezus Christus, dat is wat gospelkoor ‘His Voice’ mensen mee wil geven. Het verhaal wordt voorgelezen, afgewisseld met gospelsongs, samenzang, solozang of alleen muziek. De bijpassende beamerbeelden zorgen voor de visuele ondersteuning. Het lijden en sterven van Jezus is niet alleen maar een oud verhaal uit de Bijbel, en dat laat His Voice op een bijzondere manier zien.

Plaats: NH kerk, Beekbergen Tijd: 19:30 uur Entreeprijs: Gratis!




22 april: Goede Vrijdag

Deze vrijdag staat in het teken van het lijden en sterven van Jezus aan het kruis op Golgotha.

Goede Vrijdag Concert
Een bijzonder concert met Gerald Troost en de MoorValley vocal band. Op deze avond zingen Gerald Troost en de MoorValley vocal band over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Er komen bekende nummers van Gerald Troost voorbij, evenals klassieke lijdens- en paasliederen, zoals 'O hoofd vol bloed en wonden'. De band zal meerstemmige gospelliederen brengen.

Plaats: The Shelter, Veenendaal Tijd: 20:00 uur Entreeprijs: Volwassenen: € 12,50 / Kinderen t/m 12 jr: € 5,00 excl. reserveringskosten van €2,00 per ticket) Tel nr.: 0318-556366



Tour of Salvation - Inside Out en David de Vos
Het koor Inside Out bestaat uit twintig jonge vocalisten onder begeleiding van een vaste band. Samen vertegenwoordigen zij een breed scala aan culturele en kerkelijke achtergronden. Het koor was te horen op het Flevo Festival, Opwekking en de EO Jongerendag en heeft een succesvol debuutalbum (Let The Praise Begin) uitgebracht. David de Vos, evangelist en oprichter van Stichting Go And Tell, spreekt over het geloof in God en legt uit wie Jezus is. Ken je Jezus nog niet? Dan is deze avond voor jou bedoeld!

Plaats: RSG Levant, Zeewolde Tijd: 20:00 uur tot 22:00 uur Entreeprijs: Gratis!



23 april: Stille Zaterdag

Stille Zaterdag is de dag voor Pasen, de laatste dag van de vastentijd, die 40 dagen eerder begon op Aswoensdag. Op deze dag denken christenen aan de drie dagen dat Jezus dood in het graf lag.

Vecht Gospel Festival
Op het Vecht Gospel Festival strijden 22 gospelkoren- en bands tegen elkaar om de Vecht Gospel Award. Het festival vindt dit jaar voor het eerst plaats. De dag begint om 9.30 uur en om 18:00 uur vindt de uitreiking van de award plaats. Om 20:00 uur sluiten Gerald Troost, Newday (een talentvolle band uit Zwolle, de Noord-Ierse formatie Rend Collective Experiment en Dance4Him (2 topdansers uit Frankrijk) de dag af, begeleid door de enthousiaste presenta-tor/spreker Janco Zijlstra. Ook hebben verschillende bedrijven de kans om zich op deze dag te presenteren in de vorm van een markt en is er een kinderplein met optredens van Theater Operation Rescue. Komt dat zien!

Plaats: De Trefkoele, Dalfsen Tijd: 09:30 uur tot ongeveer 21:00 uur Inschrijfkosten bedragen voor Gospelkoren € 50,00 / Bands € 25,00 Entreeprijs voor bezoekers: Vecht Gospel Festival Dagkaart á € 7,50 Vecht Gospel Festival Kinderkaart á € 2,50 (tot 12 jr., alleen overdag) Vecht Gospel Festival Concertkaart á € 17,50 (aan de kassa € 22,50) Vecht Gospel Festival Combikaart (dagkaart + concert) á € 20,00 Vecht Gospel Festival Combikaart (dagkaart + concert) á € 20,00 + warm buffet á € 13,50 = € 33,50 Kaarten bestellen



Gospelkoor Testify en dansgroep Arise: Hosanna!
Op deze avond nemen gospelkoor Testify en dansgroep Arise uit Amsterdam je mee langs de laatste dagen van Jezus’ verblijf op aarde. Testify brengt een jubelend eerbetoon aan Jezus door middel van verschillende liederen en samenzang, afgewisseld door een creatieve invulling van dansgroep Arise.

Plaats: Nieuwe Kerk, Amersfoort Tijd: 20:00 uur (zaal open om 19:30) Entreeprijs: volwassenen 10 euro, kinderen t/m 13 jaar 7,50 (inclusief 1 consumptie) Kaarten bestellen



24 april: eerste paasdag

Eerste paasdag: de dag van Jezus’ opstanding! Op deze dag (en tweede paasdag) vieren christenen dat Jezus opgestaan is uit de dood.

Paasevent met Insalvation
Op het Paasevent in Waddinxveen komt het thema ‘Kink in de kabel’ naar voren, waar vragen als Victorious?, Paaslam of Paashaas?, Pasen is Leven? behandeld worden. De worshipband Insalvation verzorgt de muziek en spreker Henk Stoorvogel behandelt de vragen en het thema. Youth Event organiseert om de twee weken een evenement voor jongeren.

Plaats: Sporthal 'de Duikelaar', Waddinxveen Tijd: 19:30 uur tot 22:30 uur Entreeprijs: Gratis!



Rend Collective Experiment (voorprogramma: Breeze en jongerenkoor)
Het Noord-Ierse experiment brengt een nieuw, fris geluid in moderne aanbiddingsmuziek. Een band kun je het niet noemen, maar deze groep van meer dan vijftien leden concentreert zich op een revolutionair concept dat veel jongeren aanspreekt om God te aanbidden. Voordat deze hoofdact begint, staat er een enthousiast koor van 25 jongeren uit Sneek en omgeving op het podium en ook de uit Drachten afkomstige band Breeze staat in het voorprogramma. Kom je zelf uit de omgeving van Sneek en wil je meedoen met het koor? Geef je dan nu op!

Plaats: Sneker Sporthal, Sneek Tijd: 19.30 uur Entreeprijs: € 7,50 (exclusief € 2,00 reserveringskosten) Kaarten bestellen



25 april: tweede paasdag

Laatste dag van de viering van Jezus’ opstanding.

Trinity in concert
De vierkoppige band kenmerkt hun muziek door aanstekelijke uptempo Spaanstalige Zuid-Amerikaanse invloeden, aangevuld door Keltische klanken en Europese popmuziek. Drie van de vier bandleden - Johan (28), Elbert (26) en Niek (24) Smelt - groeiden in Peru op als MissionKids. Daar maakten zij kennis met de muziek en werden geraakt door de armoede. Samen met hun goede vriend Bert Bos (24) richtten zij de succesvolle band Trinity op.

Plaats: De Salvador, Leeuwarden Tijd: 20.00 uur Entreeprijs: €7,50 Kaarten bestellen



Easter Live
The Rend Collective Experiment, Insalvation en de eerste christelijke reggaeband Christafari uit Amerika. Moet er nog meer gezegd worden? De gospel reggaeband Christafari bestaat al twintig jaar en brengt muziek met een mix van traditionele muziek en eigentijdse dancehallreggae. De boodschap die zij brengt is er een van hoop en redding voor een verloren generatie. Wees erbij!

Plaats: Levend Evangelie Gemeente te Aalsmeerderbrug Tijd: 19:00 uur tot 23:00 uur Entreeprijs: € 15,00 Kaarten bestellen



Music & Meeting: Sela
Elk jaar organiseert Music & Meeting een evenement op tweede paasdag. Dit jaar treedt de bekende band Sela op, die zich richt op het schrijven en uitvoeren van nieuwe liederen voor de kerk in Nederland. De liederen krijgen zowel in traditionele als evangelische kerken een plek en verschijnen in HGJB- en Opwekkingsbundels. Wil je ook eens horen hoe de band de nummers live speelt? Dan weet je waar je moet zijn.

Plaats: Hunsowhal, Tweede Exloërmond(Drenthe) Tijd: 19:42 uur Entreeprijs: €10,00 (excl. €2,00 reserveringskosten) / Aan de deur €15,00 Kaarten bestellen



22-25 april

Wil je liever een activiteit die het hele weekend duurt? Die zijn er ook!

‘Now Is The Time’-bijeenkomst
The European Prayer Gathering organiseert van 22 tot en met 25 april 2011 een gebedsbijeenkomst op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld. Christelijke gebedsleiders uit Duitsland, Engeland en Nederland roepen christe-nen op om dit weekend met elkaar te bidden en samen te zijn in Gods aanwezigheid. Zij geloven dat God door Zijn Geest binnenkort grote vernieuwing zal geven in Europa. Het doel van deze bijeenkomst is om christenen wakker te schudden en de Europese landen voor Gods troon te brengen.

´Now is the Time´ begint op vrijdagavond en eindigt met de Dag van Aanbidding(tweede paasdag) die van 10.00 tot 22.00 uur plaatsvindt. Het programma voor volwassenen en jeugd vanaf 12 jaar vindt samen plaats. Voor kinderen tot 12 jaar zijn er aparte bijeenkomsten die worden geleid door het European House of Prayer (EHOP). Het hoofdprogramma bestaat uit aanbidding, prediking en voorbede. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er verschillende workshops. Voel je je geroepen door God en wil je jezelf inzetten? Meld je dan aan.

Plaats: De Betteld Entreeprijs: zie aanmeldingsformulier



Dit artikel is speciaal gericht op jongeren. Klik hier voor ons gehele overzicht aan paasconcerten.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 04-04-11 - Geplaatst: 01-04-11