Christelijke Muziek en Concertagenda

Benefietconcert Do you really care?

Benefietconcert voor Dortenaar die spaarrekening leeghaalde voor buren

Van onze redacteur Joëlle Kole

18-11-10

Zanger Kees Kraayenoord plaatste afgelopen zomer een merkwaardig berichtje op zijn Facebookpagina. De buren van de Dortse Arie Heijndijk hing een huisuitzetting boven het hoofd. Heijndijk haalde vervolgens zijn spaarrekening leeg en gaf het aan zijn buren. In de reacties op de sociale netwerksite Facebook ontstond het plan een benefietconcert te organiseren om Heijndijk zijn geld terug te geven. 3 December is het zo ver: benefietconcert Do you really care.

Ruimte voor nieuw talent

Kees Kraayenoord, Ralph van Manen, Jay P met band, en nog een aantal andere artiesten en kunstenaars werken belangeloos mee aan het benefietconcert. Naast de gevestigde namen is er ook ruimte voor nieuw talent. Kimberly Maasdamme, winnares van het Flevolands Songfestival 2010, staat deze avond namelijk ook op de planken. Ook de nu nog onbekende singer/songwriter Rachél Louise laat horen wat ze in huis heeft. Al met al is het een gevarieerd muzikaal spektakel dat die avond losbarst in 't Harde.

"They really care"

Inmiddels zijn er al ruim 300 kaarten verkocht voor het concert op 3 december. De opbrengst van het concert gaat naar twee goede doelen. Uiteraard naar Arie Heijndijk, met wiens goede daad het concert begonnen is. Ook Stichting De Tweede Mijl krijgt een deel van de kaartverkoop. Deze stichting heeft in Amsterdam een inloophuis voor dak- en thuislozen. Thema van het concert is "Do you really care?" Volgens de organisatie is dat precies wat de goede doelen doen: they really care! Zij kijken om naar hun medemens en zijn bewogen.

Kaarten en meer informatie

Het concert op vrijdag 3 december begint om 20:00 uur in MFC Aperloo, 't Harde. Vanaf 19:00 uur is de zaal open. Kaarten zijn via de website te koop voor €10,00. Op die website is ook het hele verhaal van Arie Heijndijk te vinden.

Foto: Mcklin Fotografie

 Laatst gewijzigd: 18-11-10 - Geplaatst: 18-11-10