Christelijke Muziek en Concertagenda

Chapter of Luke is een modern lijdensverhaal

Multimediale productie als afstudeerproject

Van onze redacteur Joëlle Kole

27-05-10

Drummer Peter Dijkstra hoopt op 9 juni af te studeren als drummer aan het conservatorium te Rotterdam. Dit doet hij met het zelfgeschreven stuk Chapters of Luke, een multimediaal stuk over het lijdensverhaal van Christus.

Chapters of Luke

Chapters of Luke is een mix tussen bioscoop, theater en een popconcert. Een band, een koor, solisten en een tien meter breed scherm vertellen opnieuw het verhaal van Jezus. Aan de productie werkt een team van zo'n dertig man mee, waaronder ook bekende artiesten als Kees Kraayenoord, Ariën Vink en Kinga Ban. De aankondiging omschrijft het stuk als volgt; "sferische beelden, ingrijpende muziek, indringende solo’s, klassieke koorstukken, scheurende gitaren, bombastisch geweld, ijzige verstilling..."

Veelzijdig musicus

Dijkstra (23) drumt al jaren en speelde onder andere mee bij Gerald Troost, Ralph van Manen, Stonewashed, Ramon Plakke, Martin Brand en vele anderen. Hij zet zich in voor oprechte aanbidding in de kerken met zijn project Brandstof en is naast drummer ook zanger en gitarist. Al met al een veelzijdig musicus, die nu dus ook een theaterproductie op poten heeft gezet.

Chapters of Luke is op 9 juni te zien in Theater De Lampegiet in Veenendaal. Aanvang: 20:00. Kaarten kosten €10 en zijn te bestellen via de website van Theater De Lampegiet.

Website van Chapters of Luke

Kaarten reservering bij Theater De Lampegiet

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Peter Dijkstra - wo 02-06-10 23:10:49
Erg leuk om hier te lezen over mijn eigen stuk! 9 maanden werk zal over een week gepresenteerd gaan worden aan het grote publiek! Een leuk tipje van de sluier is dat Kees Kraayenoord de rol van Judas op zich zal nemen.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Veenendaal. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 27-05-10