Christelijke Muziek en Concertagenda

Groot mannenkoren concert in Kampen

Koren uit Apeldoorn, Heerde en Urk zingen samen

Van onze redacteur Joëlle Kole

18-05-10

Drie mannenkoren, onder leiding van dirigent Jacob Schenk, geven op zaterdag 29 mei een groot concert in de Bovenkerk te Kampen. Tijdens het concert worden opnames gemaakt voor een DVD.

De koren van Jacob Schenk

Een uniek concert in Kampen binnenkort: het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor, Mannenkoor De Lofzang uit Heerde en Mannenkoor Urker Zangers geven op 29 mei een gezamenlijk concert in de Bovenkerk te Kampen. In totaal doen er 300 mannen mee aan dit optreden. Allen staan onder leiding van dirigent Jacob Schenk. Naast dat de koren apart van elkaar liederen uitvoeren, zingen ze ook samen een deel van het repertoire dat geestelijke liederen, negro-spitiuals en klassieke werken bevat.

Meer dan zang alleen

Tijdens dit concert is er uiteraard niet alleen koorzang maar is er ook muzikale omlijsting door diverse musici. Strijkorkest Ichtus van Robert Cekov geeft een concert en er zijn verschillende muzikale intermezzi. Peter Wildeman bespeelt het hoofdorgel, Rienk Bakker de vleugel en Wilco Veldkamp is pianist op deze avond. Verder werken ook hoboïste Gerike Bijeman en dwarsfluitiste Eline Kranendonk mee met hun instrumenten.

Kaartverkoop

Van het concert wordt een registratie gemaakt voor een live dvd. Wie er bij wil zijn kan kaarten reserveren via de site van Peter Wildeman. Het concert op 29 mei begint om 19:30 uur, de kerk is open vanaf 19:00 uur. Kaarten kosten 8,50 euro voor volwassenen en 3,- euro voor kinderen tot 12 jaar.


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 18-05-10