Christelijke Muziek en Concertagenda

Jars of Clay helpt slachtoffers overstroming

Amerikaanse stad Nashville staat onder water

Van onze redacteur Joëlle Kole

18-05-10

De Amerikaanse stad Nashville is begin mei overstroomd na flinke hoosbuien. De christelijke band Jars of Clay, die in Nashville haar thuisbasis heeft, heeft een speciale EP uitgebracht om de mensen die getroffen zijn door de overstroming te helpen. Een EP is te groot voor een single, maar te klein voor een album.

Jars of Clay is één van de bands die een actie is begonnen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de overstroming in Nashville. Hevige stormen tijdens de eerste dagen van mei zetten de muziekstad grotendeels onder water. Er zijn enkele tientallen doden en veel inwoners zijn dakloos geworden. Zij zijn ook meestal niet verzekerd tegen overstromingen. Op sommige plekken is het water zes meter gestegen en het zal nog enige tijd duren voor al het water weg is.

Flood(ed)

Jars of Clay heeft van hun bekende nummer 'Flood' een digitaal EP gemaakt met vijf verschillende versies van het nummer. Via de website van Jars of Clay is de EP 'Flood(ed) – A Benefit' voor $1 te downloaden. Hiermee hoopt de band $100.000 op te halen voor hun stadsgenoten. De opbrengt gaat volledig naar de hulporganisatie MusiCares Nashville flood relief.

Benefitconcert

Niet alleen Jars of Clay zet zich in voor de slachtoffers, ook andere bekende artiesten als Michael W. Smith en Amy Grant helpen met het inzamelen van geld. Nashville is het hart van de relipop in Amerika waardoor veel christelijke artiesten betrokken zijn bij de stad. Amy Grant, zelf ook inwoner van Nashville, werkte mee aan een benefietconcert. Hier is twee miljoen dollar mee opgehaald. Waarschijnlijk gaat het nog maanden duren voor de schade, die inmiddels in de miljarden loopt, weer hersteld is.


 Laatst gewijzigd: 08-03-16 - Geplaatst: 18-05-10