Christelijke Muziek en Concertagenda

Psalmen in een nieuw jasje

Van onze redacteur Joëlle Kole

09-02-10

Psalmen zijn al jaren een inspiratiebron voor velen. De teksten staan bij liefhebbers in hun hart gegrift. Maar om de liederen up-to-date te houden zijn ze een aantal keer in een nieuw jasje gestoken. De teksten blijven, de muziek is vernieuwd.

Pzzzalmen 4 Kidzzz 2

Kinderkoor De Bromvlieg uit Zwolle heeft weer een nieuwe cd: Pzzzalmen 4 Kidzzz 2. Hierop staan 13 nieuwe kinderliedjes, gebaseerd op de psalmen uit de Bijbel. Door deze in een eigentijds jasje voor kinderen te steken, ontstaan er leuke en aantrekkelijke liedjes die de oude woorden voor kinderen tot leven brengen. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs de verhalen en lessen in de psalmen. De cd is te koop bij de christelijke boekhandel.

Psalmen Tweede Druk

Iets minder nieuw is de cd Psalmen Tweede Druk van The Psalm Project. Deze cd kwam in november uit, maar nu kun u dit voorjaar ook live genieten van deze mooie versie van de psalmen tijdens de concertreeks Psalmen en Pasen. The Psalm Project heeft de Geneefse psalmen, zoals we die zingen in de kerken, opnieuw op muziek gezet. Met andere maatsoorten, ritmes en begeleiding klinken de psalmen nieuw, maar toch ook weer niet. De teksten zijn op deze cd hetzelfde gebleven en maken daardoor deze liederen tot een feest van herkenning. Reserveren voor een concert van kan via Interticket. zie onderaan de pagina.

Beker met een barst

Psalmen voor Nu is dit voorjaar toe aan alweer de zesde cd. Met de komst van Beker met een barst zijn er 84 psalmen opnieuw berijmd en op melodie gezet door het team van Psalmen voor Nu. Op Beker met een barst staan onder andere de psalmen 75, 88, 111 en 31, de naamgever van de cd. Liefhebbers van Psalmen voor Nu reageren enthousiast: "De inhoud van de Psalmen is nu nog net zo up-to-date als toen ze ongeveer 3000 jaar geleden geschreven werden. Dit team heeft de melodie en woorden opnieuw gekozen, wat leidt tot een prachtig resultaat." Dit jaar zijn er twee concerten waar de cd gepresenteerd wordt. En natuurlijk is er tijdens deze concerten tijd om de psalmen van deze en eerdere cd's te zingen. Kaarten voor de concerten zijn te bestellen via Interticket. De cd en het muziekboek met de bladmuziek zijn ook te verkrijgen via de christelijke boekhandel.


 Laatst gewijzigd: 10-02-10 - Geplaatst: 09-02-10