Christelijke Muziek en Concertagenda

'Joseph' komt naar Maastricht

Van onze redacteur Joëlle Kole

23-10-09

Het Christelijk Mannenkoor 'De Lofstem' uit Broek op Langedijk zingt de liederen uit de musical 'Joseph and the Technicolor Dreamcoat' in concertvorm. Decor voor deze uitvoering is de Maastrichtse Koepelkerk, welke bekend staat om de goede akoestiek. Op deze speciale avond brengt 'De Lofstem ' eerst een aantal liederen uit het standaardrepertoire ten gehore. Na een korte uitleg over Jozef en zijn droom volgen de liederen uit de musical.

Het koor

De 75 mannen van het koor staan onder leiding van Aldert Fuldner. Arthur Postma verzorgt de pianobegeleiding. De zangpartij van de vertelster is in handen van Gerlinde Vliegenthart. Martijn Gunneman zingt de rol van de farao.

Project

Aldert Fuldner is sinds begin 2009 dirigent van 'De Lofstem'. Zijn eerste project met De Lofstem was het instuderen van 'Joseph' in slechts 10 repetitie-avonden. Eerdere uitvoeringen waren een groot succes. De mannen van 'De Lofstem' komen naar Maastricht om ook hier hun concert uit te voeren.

Gratis toegang

De avond vindt plaats op zaterdag 31 oktober 2009 in de Koepelkerk aan de Heerderweg 3 te Maastricht en begint om 20:00. Entree en parkeerplaatsen zijn gratis, wel is er een deurcollecte na afloop. Het concert is goed toegankelijk voor senioren en invaliden.

Voor meer informatie:
Jozeph F. J. van der leegte
Mosalunet 10 C
6221 JM Maastricht.
Tel. 043 – 310 1990
e-mail: jozeph-f-j1@home.nl

Opname van een eerdere uitvoering in de St. Jan de Doperkerk in Noord-Scharwoude, 18 april 2009.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Maastricht. Zoek tips voor een dagje uit in Limburg.

 Laatst gewijzigd: 29-10-09 - Geplaatst: 23-10-09