Christelijke Muziek en Concertagenda

The theory of everything

Over egoïsme en natuurkunde

Van onze redacteur Jeanine Veen

17-07-09

Recent kwam de DVD 'The Theory of Everything' uit. Een film over ambitie, familiebanden, trouw en natuurkunde.

Schulden

The Theory of Everything gaat over Doug, hij runt zijn eigen vliegschool en zit daardoor financieel bijna aan de grond. Ook zijn huwelijk is ondertussen niet meer wat het zou moeten zijn. Maar dan wordt hij door een advocaat opgebeld met de mededeling dat zijn biologische vader contact met hem zoekt.

Familie

Doug besluit hem op te zoeken. Zijn vader Eugene blijkt een geniale natuurkundige die probeert om de Heilige Graal van de natuurkunde (the theory of everything) te bewijzen. Helaas lijdt hij aan een hersenziekte die hem in lijkt te halen. Doug probeert zijn vader te helpen en die helpt Doug met de financiën van zijn bedrijf en gaandeweg ontstaat er een hechte band tussen Dougs gezin in zijn vader. Helaas komt de vervelende stiefzus van Doug ertussen, zij laat Eugene opnemen in een soort gesticht en daarmee lijkt de zoektocht van Eugene en Doug te eindigen. Maar gelukkig komt Doug met een oplossing.

Oordeel CCAgenda

Hoewel de film een goed verhaal heeft, is het toch duidelijk een B-film. Geen spannende beelden en het camerawerk laat te wensen over. Ook begint het verhaal wat langzaam en gaat het van de hak op de tak. Halverwege de film verbetert dat echter, waardoor je aan het eind toch benieuwd bent hoe het afloopt. The Theory of Everything is zeker een aanrader voor mensen die van een goed verhaal en een goede moraal houden.


 Laatst gewijzigd: 17-07-09 - Geplaatst: 17-07-09