Christelijke Muziek en Concertagenda

Festival 316 alweer groot succes

Bijna 3000 bezoekers op tweede editie festival

Van onze redacteur Jeanine Veen

27-05-09

Zaterdag 16 mei werd de organisatie van Festival 316 verrast met bijna 3000 mensen die het festival kwamen bezoeken. Dit was ruim twee keer zoveel bezoekers als tijdens de eerste editie van het festival vorig jaar.

Gratis entree

Of het nu kwam door het heerlijke weer of door namen als Sarah Kelly en Kees Kraayenoord weet de organisatie Unite in Christ niet, maar een feest was het zeker! Een paar weken voor het festival kondigde de organisatie al aan dat er vanwege een overschot aan sponsoren geen entree meer gevraagd zou worden.

Vervolg

Unite in Christ was compleet overdonderd door dit succes en spreekt over een zeer geslaagd festival. "We zullen de komende maanden gaan vergaderen hoe we verder gaan." zegt de organisatie op hun website. "Wat kunnen we God en Zijn kinderen volgend jaar geven? Wat mogen we van Hem geven?"

Verdeeldheid

Festival 316 is ontstaan vanuit onvrede over de grote verdeeldheid tussen kerken. Unite in Christ: "Na de kerkscheuring in de jaren 40 is samenwerken erg moeilijk geworden. Wij vinden de verdeeldheid van de kerken erg jammer." Hun verlangen is om kerkelijke en niet-kerkelijke jongeren bij elkaar te brengen en te laten zien hoe mooi geloven is.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ureterp. Zoek tips voor een dagje uit in Friesland.

 Laatst gewijzigd: 27-05-09 - Geplaatst: 27-05-09