Christelijke Muziek en Concertagenda

Winnaars voorrondes band battle bekend

Vier uiteenlopende winnaars bij de Xnoizz Band Battle

Van onze redacteur Jeanine Veen

19-05-09

Op 7 en 14 mei werd er tijdens de voorrondes gestreden om een plek in de halve finale van de Xnoizz Band Battle. CCAgenda was er de 14e bij.

En de winnaar is...

De bands die deze avond optraden waren Among This All, The Medics, Leonard, Lise Low en The Cosmic Carnival. Elke band speelde drie nummers en kreeg feedback van de jury die bestond uit onder andere Xnoizz DJ Klaas van Kruistum en een producer. Elke voorronde kende een publieks- en een jurywinnaar en vooral die eerste werd spannend. De publiekswinnaar werd de retroband The Cosmic Carnival, die won met maar één stem verschil van Among This All. Britpop band The Medics werden door de jury tot winnaar verkozen.

The Medics

CCAgenda sprak met The Medics, die toch wel enigszins verrast waren door deze overwinning. “Je hebt maar drie nummers de tijd om je band neer te zetten en de jury te overtuigen, en dat is best lastig”, aldus The Medics. De band bestaat nauwelijks driekwart jaar maar kreeg terecht goede kritiek van de jury. Zanger Daniël vertelt dat hun focus ligt op het spelen, op hoe je een goede setlist (geheel en volgorde van nummers tijdens een optreden) samenstelt en interactie met je publiek creëert. De band is serieus bezig met het maken van muziek en de bandleden zijn dan ook uitgezocht op muzikaliteit. Gedurende de afgelopen tijd zijn ze vrienden geworden en dat zag je ook tijdens hun optreden.

En verder...

The Medics en The Cosmic Carnival gaan samen met de winnaars van de andere voorronde, praiseband Newsong en de alternatieve band The Dazzled Prophet, door naar de halve finale. Deze bestaat uit een Hyvesronde en een optreden bij Xnoizz op 3FM. Uiteindelijk gaan er drie bands door naar de finale op het Xnoizzpodium tijdens de EO-Jongerendag.


 Laatst gewijzigd: 20-05-09 - Geplaatst: 19-05-09