Christelijke Muziek en Concertagenda

De artiesten zijn bekend!

Nieuwe gezichten en oude bekende op EO-Jongerendag

Van onze redacteur Jeanine Veen

26-02-09

Zaterdag 13 juni viert de EO-Jongerendag haar 35e verjaardag in het Gelredome in Arnhem. En dat doet zij op een wel heel bijzondere manier. Met twee nieuwe artiesten, een oude bekende en een compleet andere dagindeling. Nieuwsgierig?

Oude bekende

Op de website van Xnoizz zijn recentelijk de artiesten bekendgemaakt. De 'oude bekende' die absoluut geen introductie meer nodig heeft, is Michael W. Smith. Alom bekend als de worshipleider van dit moment. In 2003 maakte hij zijn debuut op de EO-Jongerendag en de 13e is hij er weer bij.

De nieuwkomers

De twee nieuwe gezichten zijn veelbelovend, de eerste is namelijk Jeremy Camp. CCAgenda.nl heeft al eerder aandacht aan deze artiest besteed, vooral vanwege zijn roerige leven tot nu toe. Op zijn 22e trouwde hij met Melissa en drie maanden later overleed zij aan kanker. Hij heeft veel muziek geschreven over die periode. Twee jaar later trouwde hij met de voormalig zangeres van The Benjamin Gate. De laatste naam op de jongerendag is David Crowder Band. David Crowder richtte in zijn studententijd een kerkbandje op om de worship wat op te frissen. Dit bleek een groot succes en vandaag de dag heeft de band zes albums op haar naam staan.

Jubileum, maar dan anders

Dit jaar beleeft de EO-Jongerendag haar 35e verjaardag en gooit ze het programma helemaal om. De dag begint om 13.00 uur en duurt 's avonds tot 21.00 uur. Naast aanbidding, sprekers en artiesten kun je ook een gedeelte van de dag zelf invullen. Vrijdag 13 maart vanaf 13.00 uur kun je kaarten bestellen op Xnoizz.


 Laatst gewijzigd: 26-02-09 - Geplaatst: 26-02-09